Badkamer installateur

Gefeliciteerd

Je hebt jouw droombadkamer gevonden, en nu? Een handige Harry kan zelf aan de slag, maar dit is niet voor iedereen van toepassing. Het kan een opluchting zijn om werk uit handen te geven aan een vakkundige installateur. Wij zetten de voordelen van het inhuren van een badkamer installateur voor je op een rij. Lees hieronder meer!

Badkamer laten verbouwen

Het voordeel van de badkamer laten verbouwen door een specialist is de zekerheid dat jouw badkamer er uiteindelijk perfect uitziet. Je kunt vertrouwen op de deskundigheid en vakkundigheid van de badkamer installateur. Een ander bijkomend voordeel is de bespaarde tijd. Want, voor alles wat een ander voor jou doet, hoef jij geen tijd voor vrij te maken. Dit scheelt het opnemen van vrije dagen of je vakantie gebruiken voor een badkamerverbouwing. Het laatste voordeel is dat je jezelf niet in het zweet hoeft te werken. Misschien beschik je niet over het juiste gereedschap, de juiste kennis of techniek. Een installateur neemt al je zorgen uit handen en zorgt ervoor dat alles in de puntjes wordt geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen is een kopje koffie aanbieden.

Montage door Sanidirect

Sanidirect kan de montage voor je uit handen nemen. Wil jij de montage en installatie van jouw nieuwe badkamer overlaten aan onze professionele monteurs en installateurs? Dan vertellen wij hier graag meer over in de winkel. Ook kunnen wij dan uitleg geven over de montagekosten. Maak van tevoren online een afspraak zodat de adviseurs alle tijd hebben jouw vragen te beantwoorden en met je mee te denken.

Toilet renoveren aannemer

Schakel een aannemer in

Heb je besloten om de badkamer te laten verbouwen door een vakman? Dan is het tijd om een aannemer in te schakelen. Dit is het aanspreekpunt tijdens de verbouwing. De aannemer is verantwoordelijk voor de verschillende werkzaamheden en neemt de leiding over het project. Dit is dus de persoon die vakmensen regelt, zoals loodgieters en tegelzetters. Om het perfecte resultaat te bereiken zorgt de aannemer dat de verschillende onderdelen van een verbouwing goed op elkaar worden afgestemd.

Waar op letten bij het kiezen van een badkamer installateur?

Bij het kiezen van een installateur voor het verbouwen van de badkamer zijn een paar zaken van belang. Vraag advies aan buren, vrienden en familie als zij eerder met een badkamer installatiebedrijf hebben gewerkt. Begin op tijd met zoeken, want de installateur heeft meer klussen. Controleer ook of de badkamer installateur is verzekerd, mocht er iets misgaan, dan zijn de gevolgen nog te overzien.

Toilet monteur

Zelf een badkamer installeren

Natuurlijk zijn er ook bezwaren tegen het aannemen van een badkamer installateur, gelukkig is er ook de optie om zelf de badkamer te installeren. Het grootste voordeel is dat het goedkoper is, je bepaalt zelf hoe je deze klus gaat klaren en hoe het eindresultaat wordt. Maar, hoe pak je dit aan? Maak een plattegrond en een planning. Maak een keuze tussen alles zelf doen of bepaalde werkzaamheden overlaten aan vakmensen. Moet de oude badkamer eruit? Sloopwerk kun je prima zelf doen. Let wel op dat je leidingen niet beschadigt. Bekijk onze pagina over een badkamer verbouwen en ontwerpen voor meer informatie.

Erkende badkamer installateur

Een erkende badkamer installateur is verzekerd en vaak aangesloten bij een keurmerk zoals SWK of Bouwgarant. Deze keurmerken garanderen onder andere dat een aangesloten aannemer de verbouwing overneemt als jouw aannemer failliet gaat.

Toilet renovatie

Tips om te besparen

Een badkamer laten (ver)bouwen is niet goedkoop, maar er zijn altijd mogelijkheden om kosten te besparen. Vraag verschillende offertes aan om prijzen met elkaar te vergelijken. Over de prijs kan vaak onderhandeld worden.Tot slot kun je vragen om enkele taken zelf uit te voeren. Moet de oude badkamer gesloopt worden? Kies er dan voor, indien mogelijk, om dit zelf te doen. Dit kan een hoop kosten besparen.

Kom langs in de winkel voor advies

Wil je nog meer tips of inspiratie? Neem een kijkje tussen de producten in onze webshop of maak een afspraak in een van onze winkels. Bewonder onze verschillende badkamers van dichtbij, laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het bepalen van de beste indeling voor jouw badkamer.

Winkel Weert

Veelgestelde vragen

Wat kost een badkamer installateur per uur?

Het gemiddelde uurloon van een badkamer installateur ligt tussen de 35 en 45 euro.

De tijd die het installeren van een badkamer in beslag neemt is afhankelijk van de omvang van de klus. In de meeste gevallen neemt dit 1 tot 2 weken in beslag. Het is belangrijk om op tijd een installateur te vinden, want soms moet je na het bestellen van de onderdelen nog een paar maanden wachten voor dit geïnstalleerd kan worden.