Welke vorm spiegel past het beste in je badkamer?

Welke vorm spiegel past het beste in je badkamer?

Een badkamerspiegel is zeker niet alleen functioneel. Het bepaalt mede de uitstraling van een badkamer. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een spiegel die bij jouw badkamerstijl past. Bij Sanidirect kies je uit verschillende vormen spiegels, zoals rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. In deze blog ontdek je welke vorm spiegel het beste bij welke badkamerstijl past. Zo ontdek je welke spiegel jij het beste kunt kiezen voor jouw badkamer.

Vierkant en rechthoekig

In de meeste gevallen zijn badkamerspiegels rechthoekig, randloos en in de breedte geplaatst. Een rechthoekige of vierkante spiegel heeft een strak en modern uiterlijk. Het is daarom niet voor niets dat deze spiegelvorm het beste tot zijn recht komt in moderne badkamers. Ook voor de luxe design badkamers zijn hoekige spiegels het meest geschikt. Ze benadrukken de rechte lijnen, het minimalistische design en de strakke uitvoering. Een ander voordeel van de vierkante of rechthoekige spiegel is dat ze ook verkrijgbaar zijn in kastvorm. Zo heb je badkamerspullen altijd direct bij de hand.

Rond en ovaal

Een ronde of ovalen spiegel oogt elegant en klassiek. Dat maakt deze vorm spiegel bij uitstek geschikt voor klassieke, landelijke en Scandinavische badkamers. Door te kiezen voor een ronde spiegel versterk je zo de zachte, authentieke uitstraling in de badkamer. Bovendien kun je ook kiezen voor verlichting achter de spiegel. Hierdoor valt de ronde vorm nog meer op en maak je van de spiegel een echte blikvanger. Naast verlichting kun je gaan voor een rand in een kleur die past bij jouw badkamerstijl. Wat dacht je van een bronzen of goudkleurige rand die de uitstraling nog klassieker maakt? Of ga juist voor een stoere, zwarte rand die de spiegel écht in het oog laat springen. Deze variant past juist weer perfect in industriële en betonlook badkamers.

Kom naar de winkel

Ben je op zoek naar een passende spiegel voor in jouw badkamer? Kom dan naar een van onze winkels en ontdek het uitgebreide assortiment. Onze deskundige adviseurs helpen je bovendien graag met het maken van de juiste keuze.