Hulp bij het uitkiezen van je badkamertegels

Hulp bij het uitkiezen van je badkamertegels

Het kan soms erg lastig zijn om de geschikte tegels voor in jouw badkamer te vinden. Tegels zorgen namelijk voor het grootste gedeelte voor de uitstraling in de ruimte. Daarom is het belangrijk dat je een tegel kiest dat de juiste sfeer creëert. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je de tegels kiest. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Welke kleur tegel past het beste bij mijn badkamer?

De kleur tegels die jij kiest hangt natuurlijk volledig af van jouw wensen en smaak. Iedere kleur tegel zorgt voor een andere uitstraling in de ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor witte tegels zal dit een open en ruimtelijke sfeer creëren. Zwart daarentegen zorgt voor een knusse uitstraling in de ruimte. Donkere tinten absorberen namelijk het licht en lichte tinten weerkaatsen het. Over het algemeen geldt dus ook de volgende regel: kies bij een grote badkamer voor een donkere tegel en bij een kleine badkamer voor een lichte vloer en/of wand.

Wat is het meeste geschikte formaat tegel voor mijn badkamer?

Naast de kleur tegel dien je ook een keuze te maken uit het formaat tegel. Ook hiervoor geldt dat je moet letten op jouw smaak en de grootte van de badkamer. Kleine tegels, of zelfs mozaiekjes, zorgen voor een speels effect in de ruimte. Grote tegels zorgen voor een strakke uitstraling. Bij een grote badkamer is het mooi om grote tegels te kiezen. Deze zullen het oppervlak goed benadrukken. Een kleine badkamer geef je juist meer accent met kleine tegels. Let daarnaast ook op de voegen van de tegels. Bij een kleine badkamer kun je het beste kiezen voor onopvallende voegen. Dit zorgt voor een strak beeld en geeft daarom optisch meer ruimte. Bij een grote badkamer is het juist mooi om deze voegen wel te laten zien.

Welk materiaal tegel kies ik voor mijn badkamer?

Er komen steeds meer verschillende materialen tegels op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuurstenen, marmeren en keramische tegels voor in de badkamer. Niet alle tegels zijn even bestendig tegen de dagelijkse invloeden in de badkamer. De keuze voor het materiaal tegels hangt dus af van jouw wensen qua uitstraling, maar ook qua levensduur en veiligheid. De ene tegel gaat namelijk langer mee dan de andere. Ook zal de ene tegel wat gladder en onveiliger zijn in een vochtige ruimte dan de andere. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld goed bestendig tegen een vochtige ruimte. De tegels zijn gemaakt van klei en gebakken in de oven. Door de hoge temperatuur waarop ze gebakken zijn, zijn ze goed bestendig tegen deze invloeden, gemakkelijk schoon te maken en lang mooi. Natuurstenen tegels zijn daarentegen lastiger om schoon te maken. Een speciale natuursteenreiniger is hiervoor nodig en het is van belang dat de steen niet te warm wordt schoongemaakt. De natuursteen kan in dit geval namelijk verkeerd reageren op het reinigingsmiddel, waardoor het zal verkleuren en vlekken zal geven.

Kom langs in een van onze winkels

Wil je nog meer tips of inspiratie? Neem een kijkje tussen de producten in onze webshop of maak een afspraak in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je bij het maken van de juiste keuze.