Houten badkamers

Houten badkamers

Met een houten badkamer ben je verzekerd van een sfeervolle ruimte waarin jij heerlijk tot rust komt. Door de warme uitstraling van het hout heb je al snel het gevoel dat je je in een wellness bevindt. Er zijn diverse manieren om hout terug te laten komen in jouw badkamer. Ben je benieuwd hoe je een houten badkamer creëert? Lees dan snel verder en ontdek!

Kom volledig tot rust

Hout is een warm en natuurlijk materiaal, wat jou helpt om volledig tot rust te komen. Dit materiaal mag dan ook zeker niet in een wellness badkamer ontbreken. Hout is goed te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals natuursteen of beton. Ook zijn plantjes in de houten badkamer een echte aanrader.

Houten meubels en badkameraccessoires

Het populairste product in de houten badkamer is een badkamermeubel van hout. Bij dit product kun je kiezen uit echt hout, zoals een eikenhouten of massief houten badkamermeubel, of een badkamermeubel in houtlook. Hout kan goed gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen, waardoor een badkamermeubel van hout en beton een perfecte combinatie is. Wil je het materiaal hout liever subtiel terug laten komen in de badkamer? Denk dan eens aan houten accessoires. Het merk Sealskin biedt bijvoorbeeld diverse houten badkameraccessoires die ook al voor deze warme, sfeervolle uitstraling zorgen. Ook een houten badplank is een stijlvolle toevoeging die optimaal comfort biedt tijdens jouw badsessie.

Hoe behandel en onderhoud ik mijn houten badkamer?

Het materiaal hout vergt een goede behandeling en regelmatig een voorzichtige schoonmaak, zeker in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Met een beetje deskundige hulp is hout prima toe te passen in deze ruimte. Er gaat natuurlijk niets boven dit warme, sfeervolle materiaal. Zorg er in eerste instantie voor dat het hout altijd goed is behandeld tegen vocht. Met de badkamermeubels uit het assortiment van Sanidirect ben je altijd verzekerd van waterbestendig hout in de badkamer. Vermijd daarnaast tijdens de schoonmaak bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Is het hout toch beschadigd? Schuur het dan licht en olie het opnieuw in.

Tegels met houtlook

De badkamervloer komt dagelijks veel in contact met water. Wanneer je de douche of het bad uitstapt zal de vloer goed nat worden. Om deze reden is het niet verstandig om een houten vloer in de badkamer te plaatsen. Als vervanging voor de houten vloer wordt er vaak gekozen voor hout tegels in de badkamer, zoals keramisch parket. Deze keramische tegels met houtlook geven de uitstraling van hout en hierdoor nemen de nadelen van echt hout volledig af. Houtlook tegels in de badkamer zijn eenvoudig schoon te houden en blijven lang mooi.

Bekijk de producten voor jouw houten badkamer

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw badkamer van hout of ben je benieuwd naar de badkamermeubels van hout? Bestel dan het gratis magazine van Sanidirect of kom langs in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten.

Vind een winkel