Bad en douche in één: de perfecte oplossing

Bad en douche in één: de perfecte oplossing

Douchen in bad is dé perfecte oplossing als je niet kunt kiezen tussen een douche of een bad. Bij zowel een douche als een bad komen voor- en nadelen kijken. Een goede middenweg is douchen in bad. Twijfel je over de optie? Wij vertellen je de voor- en nadelen van de douche en het bad en waarom douchen in bad wat voor jou kan zijn!

Voor- en nadelen van een douche en bad

Als je nog twijfelt over het kiezen van een douche of bad is het handig om alle voor- en nadelen op een rijtje te hebben. Kies je voor een douche in de badkamer dan kies je voor praktisch. Een douche is makkelijk en sneller schoon te maken dan een bad. Daarnaast neemt een douche vaak minder ruimte in dan een bad. Een bad biedt daarentegen optimaal comfort: je kan languit badderen, heerlijk ontspannend! Baden zijn bovendien in verschillende groottes en stijlen verkrijgbaar. Zo zijn er ook ruimtebesparende baden voor de kleinere badkamers. Uiteraard spelen ook je wensen wat betreft comfort een belangrijke rol in je keuze. Want stap je liever snel even onder de douche of wil je juist languit badderen? Zo kent zowel een douche als een bad verschillende voor- en nadelen. Daarom is is het ideaal om de twee opties te combineren!

Kies voor douchen in bad

Heb je een kleine badkamer en zou je graag de luxe van een bad hebben en het praktische van een douche? Of wil je je ruimte zo praktisch mogelijk benutten, maar wil je zowel een douche als een bad? Dan is een douchebad dé oplossing. Zo geniet je van het wellness gevoel van een bad na een lange dag werken terwijl je ook de keuze hebt om een snelle douche te nemen als dat beter uitkomt.

Waar moet je op letten?

Als je kiest voor een bad en douche in één is het belangrijk te letten op een aantal dingen. Als je niet wilt dat je badkamervloer altijd nat wordt na het nemen van een douche dan is het handig om voor een badwand of douchegordijn te kiezen. Op die manier blijft je badkamervloer droog en glijd je ook niet uit als je de douche uitstapt. Het in bad stappen kan nog wel eens lastig zijn door de hoge rand van het bad. Maar bij een bad en douche in één kun je er ook voor kiezen om een bad te nemen met een deurtje, namelijk een instapbad! Het waterdichte deurtje kun je open doen als je onder de douche gaat of in bad wilt zonder dat je je been moet optillen en kans hebt om uit te glijden.

De verschillende soorten

Heb je de keuze gemaakt om een bad en douche in één te nemen? Denk dan goed na over de verschillende opties die je hebt. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een ligbad, kun je ook kiezen voor een hoekbad of zitbad met douche. Zo kun je nog steeds genieten van douchen in het bad of alleen badderen. Daarnaast moet je ook nadenken over de kraan. Wij adviseren je om twee verschillende kranen te kiezen: een badkraan om het bad te vullen (bijvoorbeeld een badthermostaat) en één waaronder je staand kan douchen (bijvoorbeeld een handdouche met een glijstang zodat je zelf de hoogte kan bepalen).

Maak een afspraak

Weet je helemaal zeker dat douchen in bad het voor jou helemaal is of twijfel je juist nog? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in de dichtsbijzijnde showroom. Zij helpen je graag al je vragen te beantwoorden en helpen je de juiste keuze te maken.