De Scandinavische badkamer met ‘beachy’ touch van de familie Wolfkamp

Scandinavische badkamer

Dinarie (37) en haar man Mark (35) vormen samen met hun kinderen Feline (5), Madelie (4) en de kleine Julian (2) een levendig jong gezin. Thuisbasis is een sfeervolle twee-onder-een-kapwoning in Nijverdal. Ondanks de voelbare drukte van het gezinsleven, straalt het interieur er rust uit. Met het afsluiten van de babyjaren, was het moment daar om dezelfde serene sfeer naar de badkamer te brengen. Dinarie: “Zonder bad, zonder ‘plakkerig’ douchegordijn. En vooral: met meer comfort."

+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging
+
Ben Segno Closetzitting Slimline softclose Wit
+
Ben Compact Flush Lomex bedieningspaneel 2-knops tbv BCF/BCF112 glans wit

Geen vergeten project

Dinarie en Mark zijn de tweede bewoners van het huis, dat bij hun intrek al 22 jaar oud was. “Alles was nog in originele staat en behoorlijk gedateerd," vertelt Dinarie. “We hebben eerst alle andere ruimtes aangepakt, waarbij we kozen voor een rustige en natuurlijke stijl met warme houttinten en eigentijdse accenten zoals stalen deuren en zwarte deurklinken.”

Hoewel ze de badkamer renovatie hadden uitgesteld, was het geen vergeten project. Dinarie licht toe: "Omdat onze kinderen nog zo klein waren, wilden we het bad nog even behouden. Dat is natuurlijk ideaal. Maar het grote ligbad maakte de ruimte voor de douche gewoon te klein. Om over dat plakkerige douchegordijn nog maar te zwijgen. Nee, we werden er echt niet meer blij van.” Voor hun nieuwe badkamer had een bad dan ook geen prioriteit meer. Dinarie en Mark wilden de ruimte liever efficiënt benutten, met een ruimere douche en een dubbele wastafel voor extra comfort.

We wilden de ruimte efficiënter benutten, met een ruimere douche en een dubbele wastafel voor extra comfort.
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Nickel
+
Ben Samantha Opbouwkom ovaal 50x35x16 cm Mat Wit
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Nickel

‘Beachy’ touch

Inspiratie voor de nieuwe badkamer haalde het stel uit uitgebreid speuren op Pinterest. De stijl moest naadloos aansluiten op de rest van de woning, gekenmerkt door wit en een natuurlijke uitstraling. Dinarie omschrijft de badkamerstijl als een vleugje ‘Scandinavisch’: "Als je binnenstapt, moet er een soort van rust over je vallen.” Zo is de vloer van de badkamer bedekt met een mooie houtlook tegel. Dinarie: “Dat vind ik heel mooi in een badkamer en het past in ons huis.” Sfeerbepalend in de ruimte zijn bovendien de stenen elementen op de muur, elk verschillend in vorm en formaat. “Het geeft een soort 'beachy' touch.” De stenen werden tijdens het plaatsen op maat ingesneden en -gevoegd. Het is dus geen standaardproduct, wat het voor Dinarie extra speciaal maakt. Dezelfde stenen sieren ook de achterwand van het toilet beneden, waardoor er een prachtige eenheid in het huis ontstaat. Maar ook de achterwand van de douche is bijzonder: “Daarin komt juist het hout weer mooi terug,” zegt Dinarie. De wand achter het toilet heeft dezelfde look.

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe Game.

Nette en strakke badkamer

Dinarie vertelt verder: “Wat wij als bijzonder luxe ervaren, is dat de kranen echt uit de muur komen. Alles is keurig weggewerkt, wat een heel rustig beeld creëert. De lichtbalk boven de achterwand van de douche zorgt voor een prachtig effect, vooral tijdens het douchen.” Ook de afwerking van het tegelwerk is dik in orde. "Alles op dezelfde hoogte met zo min mogelijk voegen," benadrukt Dinarie. Ze zochten dan ook specifiek naar een tegel die precies één tegelbreedte zou hebben in de douche, waardoor een strak en naadloos geheel ontstaat. De keuze voor een spanplafond bleek eveneens een verstandige beslissing. Met weinig onderhoud en geschiktheid voor vochtige ruimtes was het de ideale aanvulling. Dinarie benadrukt: "Alles oogt meteen strak en netjes.”

+
Ben Rainbow-Red hoofddouche 250 mm brushed nickel
+
Ben Round Plafond douchearm 15cm Geborsteld Nickel
+
Ben Samantha Opbouwkom ovaal 50x35x16 cm Mat Wit
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Nickel

Niet te veel boenen graag

Het samenstellen van de badkamer vond plaats in vestiging Enschede en was duidelijk een gezamenlijk proces met de adviseur. “Tijdens onze afspraak met Bob voelden we een klik. Hij had meteen de instelling: ‘We gaan precies uitzoeken wat bij jullie past.’” Een belangrijke voorwaarde voor Dinarie was dat ze niet urenlang hoeft te boenen om alles schoon te houden. Bob nam deze voorwaarde mee in zijn advies. Te veel nisjes en plankjes haalden het plan niet, evenals hoogglans materialen. "In eerste instantie wilden we dat, we hebben het beneden ook. Maar Bob adviseerde om dat niet te doen," vertelt Dinarie. “Het weerspiegelt natuurlijk heel erg en je ziet er echt alles op. Zeker in een badkamer.” De stenen elementen wilde Dinarie aanvankelijk op de grond hebben. “Ook dat was volgens Bob geen handige keuze. 'Alle zeepresten gaan daar dan in zitten en geloof me: dat wordt boenen.' Hij kwam met een mooi alternatief: in de nis. En ik geef hem groot gelijk: het effect op de muur is prachtig.”

"Die stenen leken me zo mooi op de grond. Maar adviseur Bob had gelijk: dat zou boenen worden. Gelukkig zitten ze nu op de muur."

Budget

Hoewel het oorspronkelijke budget voor zowel de badkamer als de toiletruimte beneden op zo'n €17.000 lag, vielen de uiteindelijke badkamerkosten iets hoger uit. Dinarie en Mark overwogen kort om concessies te doen, bijvoorbeeld door niet te kiezen voor inbouwkranen. Maar al snel realiseerden ze zich: "We gaan hier echt jarenlang wonen. Dan willen we het ook echt goed doen. Een nieuwe badkamer koop je waarschijnlijk maar een of twee keer in je leven." Dus besloten ze het budget te verhogen naar iets meer dan €20.000.

Achteraf heeft Dinarie geen spijt van deze beslissing. "Het had vast wel binnen budget gekund, maar dan had je nu met dingen gezeten die het ‘net niet’ zijn voor je. Dus ja, het was het waard." Elke keer dat ze de badkamer binnenstapt, beseft ze hoe blij ze ermee is. Vooral vanwege de rust die het uitstraalt. "Je hebt een plaatje in je hoofd, en dat is nu werkelijkheid. Sterker nog: misschien is het nog wel beter."

"We zijn blij dat we voor deze badkamer indeling hebben gekozen, want in de praktijk werkt dit heel goed.”

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
Dinarie: "Als ik een drukke dag achter de rug heb en de drie kids op bed liggen, dan stap ik lekker onder de douche. Ik doof het licht in de badkamer en de lichtstrip in de douche geeft een fijne sfeer. Dan heb ik echt een besefmoment: ‘wat is dit fijn’. Ook al heb je stress: je kunt het even helemaal loslaten. Het is gewoon een soort ‘rustruimte’, heel sereen."

De beste keuze die we hebben gemaakt:
Dinarie: "Qua badkamer indeling waren we best even zoekende. De badkamer is niet heel groot en we twijfelden of we douche en wc moesten omwisselen, of dat we de boel een kwartslag moesten draaien. Maar we zijn blij dat we voor de indeling hebben gekozen zoals het nu is, want in de praktijk werkt dit gewoon heel goed.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Dinarie: “Als het even kan qua budget, doe dan geen concessies. Zeker als je voor ogen hebt om lang in je huis te wonen. Het is zonde om op korte termijn te willen besparen, terwijl je op de langere termijn waarschijnlijk meer plezier hebt van een extra investering. En wees ook niet te ‘modebewust’, maar kies gewoon wat je zelf mooi vindt. Wat vier jaar geleden de trend was, is nu alweer zo anders. Je loopt snel achter de feiten aan. Wees je daar bewust van. Als je het een beetje ‘tijdloos’ doet, heb je er uiteindelijk denk ik langer plezier van.”

Geïnspireerd door de badkamer van de familie Wolfkamp?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak