De neutrale badkamer met zwarte boventoon van Demi & Jurgen

In Middelburg wonen Demi (29) en Jurgen (29) sinds een half jaar samen in hun karakteristieke vrijstaande woning, door Demi omschreven als ‘bungalow’: “Hoewel er een bovenverdieping is, ademt de woning echt zo’n sfeer uit.” Na aankoop van de woning pakte het stel de verbouwing rigoureus aan. "Elke ruimte, inclusief de badkamer, stripten we volledig om het vervolgens in te richten naar onze eigen smaak. Het resultaat is precies zoals we wilden: een uniforme stijl in de hele woning”, vertelt Demi trots. Of zwart toevallig hun ‘happy color’ is? “Dat kun je wel stellen, ja”, lacht Demi.

+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart

Zwart, wit en beige

Demi en Jurgen houden van een strakke, moderne inrichting met een warme touch. Een soort ‘loft-gevoel’. Dat betekent: veel wit, beige en zwart – met zwart niet slechts in de details, maar als dominante factor. Zo vind je op de benedenverdieping bijvoorbeeld een matzwarte keuken en meubelelementen. Het was onvermijdelijk dat zwart ook in de nieuwe badkamer de boventoon zou krijgen. Na enig speurwerk op Pinterest was de stijlkeuze snel gemaakt. “We zijn al 7,5 jaar samen, maar officieel samenwonen deden we nog niet eerder. Samen interieurkeuzes maken dus ook niet”, lacht Demi. “Zo hou ik bijvoorbeeld wel van een kaarsje, plantje en fotolijstje hier en daar, maar Jurgen helemaal niet. Gelukkig hebben we de ideale balans gevonden”. De sfeer in de badkamer? Die is ook volledig in balans. Strak – maar toch ook warm. Veel zwart – maar toch ook licht en rustig. Neutraal – maar toch ook heel ‘eigen’. “De ruimte is gewoon sterk van karakter”, aldus Demi.

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe.

+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 120 cm
+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 120 cm
+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging

Gelijke tegel op wand en vloer

Het rustige karakter van de badkamer ontstaat voornamelijk door het gebruik van slechts één type tegel op zowel de wanden als de vloer. “Dat creëert een harmonieus geheel. We kozen voor de tegel White Matt in 60x60 cm. Hoewel de tegel ‘wit’ heet, is de kleur verre van wit – dat merkten we in de winkel al op. Het is een zacht lichtgrijs-beige, heel mooi”, vertelt Demi. De plaatsing van de tegels is volgens haar met uiterste precisie uitgevoerd. “Naadloos en zonder oneffenheden, wat het rustige karakter versterkt.” De warme tint van de badkamer tegel contrasteert prachtig met de matzwarte elementen in de ruimte. Het wit van het glanzende bad, het toilet en de in mineraal gegoten wastafel zorgen voor een frisse tegenhanger. Demi: “Alles is in balans”.

Demi is trots dat zij en Jurgen alle kleuren en materialen zelf gekozen hebben. “We kopieerden niet zomaar een showroommodel en hebben toch zo’n tof resultaat.” Met de luxe van een grote ruimte, bleek er ook qua indeling veel mogelijk. “We benutten de ruimte optimaal. Onze adviseur Wouter van vestiging Middelburg was hiervoor wel onmisbaar; hij zorgde voor verrassende inzichten. Met wendingen waar we achteraf misschien nog het meest blij mee zijn”, vertelt Demi.

Speelse wending door ronde lijnen

Over wat voor wendingen we het dan hebben? Demi: “We hadden in eerste instantie het plan voor twee spiegels, vierkant of rond. Maar we twijfelden of dat niet ‘te’ strak zou worden. Ook wilden we een ligbad van 1.60m – maar wederom met twijfels: werd dat niet ‘te vol’? Dankzij Wouter pakte het ontwerp toch anders uit: we hebben een half vrijstaand bad van 1.55m met een afgeronde kant. En we hebben één grote, ronde spiegel boven het zwarte badmeubel. In combinatie met de ronde kranen en douchekoppen creëert dit een mooi spel van gebogen lijnen, wat het strakke karakter van de ruimte speels doorbreekt. De spiegel is nu dé eyecatcher van de ruimte en door het kleinere bad kunnen de lades van het meubel fatsoenlijk open. Ook hebben we meer bewegingsruimte en een logische plek voor de wasmand achter het badmeubel.”

Het is fijn dat een adviseur met je meedenkt. Van sommige opties heb je zelf echt geen weet.

In gebruik is het gekozen bad natuurlijk een slagje kleiner, maar dat is voor Demi en Jurgen geen punt: “Wij zijn niet echt van die uitgebreide badderaars, dus voor die keren dat wij erin plonzen – maximaal tien minuten – is dit meer dan prima. We kozen voor een bad met het oog op de toekomst, voor als we misschien kinderen krijgen. Dan is het handig. Maar ook dan hoeft het bad voor ons alsnog niet overdreven groot te zijn.”

+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Gestructureerd Zwart
+
Ben Mello Wastafel mineraalmarmer 140x51x1,5cm 2 bakken 2 kraangaten Glans wit
+
Ben Vico halfvrijstaand bad rechts Glanzend wit 155x80cm met badafvoer/overloop Glans wit
+
Ben Lavion Badset Round Gestructureerd Zwart

Ruimtelijk inzicht

De inbreng van adviseur Wouter hield nog niet op. “We dachten zelf ook dat een inloopdouche te krap zou zijn qua badkamer indeling. Toch staat er nu een elegante glazen douchewand met een stijlvol zwartstalen frame in onze badkamer. Oorspronkelijk wilden we de douchekop aan de lange zijde plaatsen om ruimte te besparen, maar Wouter wist beter. Uit zijn berekeningen bleek dat het douchepaneel prima aan de smalle achterwand paste – met nog voldoende beweegruimte om ‘je haar te wassen’.” Door deze keuze ontstond er een verrassend diepe, karakteristieke inloopdouche, zonder spettertaferelen in de rest van de ruimte. “Oh, en over haren wassen gesproken”, vervolgt Demi. “Wouter stelde in aanvulling op de stortdouche een extra douchekop voor, in hoogte verstelbaar en met verschillende straalstanden. Ideaal voor de dagen dat je wel wil douchen, maar je jezelf een haarwasbeurt liever bespaart. Grappig toch, dat hij zelfs over zulke praktische dingen meedacht?”.

Tip: Benieuwd naar de meest ideale indeling voor jóúw badkamer? Met onze handige online 3D planner deel je jouw ruimte zelf eenvoudig in. Probeer de 3D tool.

Exact binnen budget

Demi en Jurgen – voor het eerst een woning inrichtend – hadden geen duidelijk beeld van de verwachte kosten. “Maar we hoopten de badkamer onder de €10.000,- te houden en dat is ons exact gelukt”, deelt Demi. Het grappige daarbij is dat juist de esthetische en ruimtebesparende keuzes extra budgetvriendelijk bleken. “Terwijl dat niet de aanvankelijke beweegreden van die keuzes was.” Zo pakte de aanschaf van één grote spiegel goedkoper uit dan twee kleinere, en was het kleinere bad ook een onverwachte besparing. “Mooi meegenomen dus”, lacht Demi.

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw nieuwe badkamer? Gebruik onze budgetplanner en ontvang een kostenindicatie van jouw droombadkamer!

+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging
+
Ben Round Hoofddouche 25 cm Gestructureerd Zwart
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Gestructureerd Zwart
+
Ben Vico halfvrijstaand bad rechts Glanzend wit 155x80cm met badafvoer/overloop Glans wit

Vraag en antwoord:

Mijn favoriete badkamermoment:
“Na het sporten direct onder douche met de massagestraal op mijn schouders, terwijl mijn haar droogt blijft - wat me een wasbeurt scheelt. Eerst leek het overbodig, maar nu is het een van de hoogtepunten van mijn badkamerroutine. Alle lof voor adviseur Wouter!”

De beste keuze die we hebben gemaakt:
“We zijn enorm tevreden met onze grote ronde spiegel. Wat een blikvanger is dát zeg! Het heeft ook nog eens ingebouwde verlichting en verwarming, wat condensvorming voorkomt. Zo kan ik na het douchen meteen mijn make-up doen zonder beslagen spiegel.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Laat je deskundig adviseren door het team van Sanidirect. Ze bieden inzichten en suggesties waar je zelf niet aan denkt; van de meest praktische oplossingen tot verfijnde details. Dus sta ervoor open en ervaar – net als wij deden – hoe goed advies tot een nog betere badkamer leidt.”

Geïnspireerd door de badkamer van Demi en Jurgen?

Wil jij ook zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak