De rustige spa-badkamer van Pien en Rik

De landelijke badkamer met industriële tintjes van Paul en Jip

Afgelopen juni kregen Pien (29) en Rik (32) de sleutel van hun nieuwe huis in Emmen. De woning komt uit 1995. Pien: “De badkamer en keuken waren erg gedateerd en niet in onze stijl. Bij de bezichtiging wisten we al dat er het een en ander aangepakt moest worden. We dachten: als we het doen, laten we het dan ook goed doen.” En zo maakten ze een oase van rust van hun nieuwe spa-badkamer.

Paul en Jip
nis

Het stel was bekend met het meubelplein in Enschede waar ook Sanidirect een showroom heeft. Pien: “We liepen er naar binnen en dachten gelijk: dit is leuk! Ze hadden zó veel mooie voorbeeldbadkamers.” Ze werden opgevangen door adviseur Bob. “We werden meteen zo goed geholpen. Hij luisterde goed naar wat we wilden en liet ons vervolgens allerlei opties zien die bij onze wensen aansloten. We waren zo enthousiast dat we niet meer hebben gekeken naar andere winkels.”

Toch net een beetje anders

De uiteindelijke badkamer is anders geworden dan vooral Pien voor ogen had: “Zo wilde ik geen bad, maar hebben we daar toch voor gekozen. Ook hou ik niet van marmer, maar Rik wel. Dus nu hebben we witte marmerlook tegels. Daarnaast wilde ik grote 60x60cm tegels, maar nu hebben we op aanraden van Bob visgraattegels op de muur. En wat zijn we toch ongelooflijk blij met deze keuze, haha!”

Spa-ervaring

De algehele wens voor de badkamer was een rustige spa-ervaring. “In mijn ogen is dat heel goed gelukt. Bijvoorbeeld doordat de kranen uit de muur komen en niet op de wastafel zitten. Zo ook bij de regendouche: de douchekop komt uit het plafond en zit niet op een stang. Samen met de lichte kleuren dracht dat bij aan een rustig beeld. Op advies van Bob zitten er wel donkere tegels op de achterwand van de douche. “Dat werkt heel goed omdat er wat marmer en koperkleur in de tegels zit. Die chique tegels maken de spa-ervaring extra compleet.”

+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
+
Saniselect Socan Onderkast 120x50,5x60 cm Eiken Zwart/Zwart

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe game

Spiegel

Op de muur boven het badkamermeubel prijkt een grote spiegel in een organische vorm. “Een echte eyecatcher!” vertelt Pien trots. “En dan is die ook nog verlicht. Bob van Sanidirect gaf als tip dat deze spiegel erg mooi zou passen bij de visgraattegels. Ik vond ‘m meteen supergaaf. Het is net een beetje anders. Rik vond de spiegel ook erg mooi. Hij wilde eigenlijk een spiegel met verwarming en dat heeft deze helaas niet. Maar de vorm was zo tof dat hij toch overstag ging.”

+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Geborsteld Zwart
+
Ben Round One Handdouche Geborsteld Zwart
+
Sealskin Get Wet I Am Draaideur voor nis 100x200cm Mat zwart/Helder glas
+
Saniselect Socan Hoge kast 35x32x180 cm Eiken Zwart
+
Looox Organic Spiegel met LED CCT-Verlichting 120x100 cm

Grootste uitdaging

Pien en Rik hebben een vrij grote badkamer en wilden die dan ook ten volle benutten. “Het moeilijkste vond ik nog om de ruimte goed in te delen.” Bob dacht met het stel mee en tekende de badkamer uit in de Sanidirect 3D-tool. “Hij stelde een bad voor vanwege de grootte van de ruimte”, vertelt Pien. “Dan komt de ruimte goed tot z’n recht. In eerste instantie wilde we geen bad, maar we zijn er nu heel blij mee. Ik kan niet wachten om in de winter op te warmen in bad.”

+
Ben Cenelio Design Bad 180x80x65 cm Rechts Glans Wit
+
+
Ben Segno Wandcloset Segno Dual Mat Wit Xtra Glaze
+
Saniselect Walo 2.0 Drukplaat Mat Zwart

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

Budget

Pien en Rik hebben een deel van het bouwdepot kunnen gebruiken om de badkamer te renoveren. Ze hadden daar zo’n 16.000 euro voor, maar uiteindelijk hebben ze 20.000 euro uitgegeven. “We zijn heel blij met de badkamer”, vertelt Pien. “Dat het wat duurder is geworden dan gepland, geeft niet. Uiteindelijk gaat zo’n badkamer 15 tot 20 jaar mee, en daarom wilden we het ook meteen helemaal goed doen. Het heeft iets meer gekost, maar daar hebben we een prachtige badkamer voor teruggekregen.”

+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart
nis

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Pien: “Ik vind het heerlijk om ‘s avonds na het eten lekker te douchen en daarna met pyjama aan op de bank te gaan zitten. Daar kan ik zo ontzettend van genieten; dat ik in de badkamer sta en even mijn moment alleen heb.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Pien: “Laat je goed adviseren. Laat alles wat je van tevoren in je hoofd had even los. Kijk naar mij: bijna alles wat ik wilde, is anders geworden of zit er niet in. Maar ik ben ontzettend blij. Laat je dus adviseren, want in de winkel hebben ze er kijk op en denken ze met je mee.”

De beste keuze die we hebben gemaakt: Pien: “Vooral dat we goed de tijd hebben genomen om samen alles te bekijken. We hebben goed overlegd en geen overhaaste beslissingen gemaakt. Bekijk alles goed voor je een keuze maakt. Rik en ik hebben samen goed overlegd wat onze wensen zijn. We namen er de tijd voor. Zo maak je denk ik ook de beste keuzes.”

Geïnspireerd door de badkamer van Pien en Rik?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak Wit bad