De rustige, hotel chique badkamer van familie Verhoef

De rustige, hotel chique badkamer van familie Verhoef

Anne-jet (44) en Perry (45) hadden niet per se het plan hun grote gezin met vier kinderen te verhuizen, maar toen er een speciaal project in Ridderkerk voorbijkwam, konden ze het niet laten. In mei 2018 tekenden ze voor een dijkwoning, waarvan alleen de gevel nog maar bepaald was. De rest van het huis mochten ze helemaal zelf bepalen. Samen met Bente (17), Jart (15), Fien (11) en Juul (8) creëerden ze hun droomhuis en dus ook hun droombadkamers. Want door nog een aanleunwoning te bouwen, kwam er ruimte voor een tweede badkamer!

familie verhoef
apart toilet

Anne-jet kon helemaal haar gang gaan met de inrichting van het hele huis. “Ik weet goed wat ik wil en ik ben goed in keuzes maken. Zo ook met de inrichting. Het hele huis is mooi geworden.” Perry beaamt dat. “Ze heeft een bepaalde visie en dat het allemaal goed gelukt is, is dankzij haar!” Voor de badkamer deed Anne-jet inspiratie op met Pinterest. “Ik merkte dat ik een bepaald merk sanitair heel mooi vond, maar dat was exclusief en ontzettend duur om per item los aan te kopen. Na verder kijken kwamen we bij Sanidirect terecht. Daar konden we complete badkamers én toiletruimtes in één klap aanschaffen en laten leveren. Ideaal.”

Tip: Lees meer over hotel chique badkamers in onze blog.

Badkamerwensen

Bij Sanidirect Barendrecht werd het stel geholpen door adviseur Yildiz. “Dat voelde meteen goed. Ze had goede ideeën en wist onze wensen mooi op papier te zetten.” Zo wilde Anne-jet betonstuc in combinatie met hout. “Dat was het uitgangspunt. Qua sanitair wilde Perry vooral een vrijstaand bad.” De kinderen vonden het ook erg leuk om mee te denken. “Onze oudste dochter vond een marmerlook heel mooi en in de showroom zagen we een tegel met salmiakkleur met een marmerlook, dus daar hebben we uiteindelijk voor gekozen. Dat maakte het geheel wat minder steriel. Zo kwamen onze wensen mooi samen.”

Het contact met adviseur Yildiz voelde meteen goed. Ze wist onze wensen mooi op papier te zetten.
+
Looox Wood Wooden Drawer Box 140x46x45 cm Old Grey
+
Looox Wooden Base Shelf Solo Eiken 140 cm Old Grey/Mat Zwart
+
Looox Light Collection badkamer hanglamp mat zwart

Kleur

Beide badkamers hebben rustige en zachte kleuren. Een spannende keuze voor Anne-jet was de aanschaf van gekleurde toiletpotten. “Het resultaat is heel mooi geworden. Yildiz raadde ons een lichte kleur aan, want dan zie je eventuele kalkaanslag minder snel. Daar zijn we dan ook voor gegaan.”

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
+
Looox Wooden Base Shelf Solo Eiken 140 cm Old Grey/Mat Zwart

Luxe ervaring

In beide badkamers is er aan kleine dingen gedacht die bijdragen aan een enorm gevoel van luxe. “We hebben een prachtige inloopdouche. Yildiz gaf als tip om de doucheknop direct om het hoekje te plaatsen. Zo word je niet meteen nat als je de douche aanzet. Een detail, maar het is echt heel fijn.” Een van de musthaves was een vrijstaand bad. Dankzij de mogelijkheid de badkamer zelf in te delen, paste ook deze in de ruimte. Oudste dochter Bente geniet erg van de luxe van een vrijstaand bad. “Als vrienden binnenlopen vinden ze het net een hotel!” In deze luxe is het fijn even aan de drukte van het gezin te kunnen ontsnappen. “Daarnaast is de vloerverwarming zo heerlijk,” vertelt Anne-jet. “Het is nu heel prettig om over de betonnen vloer te lopen. En door de ramen valt er veel daglicht binnen. Het is een hele fijne plek om te zijn.”

We hebben heel bewust gekozen voor goede materialen zodat we er zo lang mogelijk plezier van hebben.
+
Ben Vico vrijstaand bad Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/overloop Glans wit
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Zwart
+
Looox Wooden Cabinet 30x40x170 cm Old Grey

Budget

Tijdens het oriënteren hebben Anne-jet en Perry bij een aantal andere winkels indicatieprijzen opgevraagd voor een nieuwe badkamer. Anne-jet: “Dat waren vaak erg hoge kostenposten. We besloten toen alles bij Sanidirect aan te schaffen en zelf bedrijven in te huren voor het stucwerk, de elektra en de installatie van het sanitair.” In totaal kwam het bedrag voor de twee badkamers neer op ongeveer 23.000 euro. Perry: “Dat was ook wat we begroot hadden. Het is natuurlijk een hoop geld, maar we hebben heel bewust gekozen voor goede materialen zodat we er zo lang mogelijk plezier van hebben.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw ideale badkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Beton Grijs
+
Ben Titan Fontein 1 krg links 40x22,5x9,4 cm Beton
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Geesa Nemox Black closetborstelhouder
wit bad

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment Anne-jet: “Ik geniet vooral van de badkamer in de avond. ’s Ochtends en overdag is het er erg druk met vier kids, maar ‘s avonds kan ik lekker mijn gang gaan. De oudste, Bente, vind het heerlijk dat ze in bad kan. Even weg van de rest. En de jongste vindt het erg leuk om met Playmobil in bad te spelen.” Perry: “Ik douche altijd ’s ochtends voor mijn werk, nog voor de rest van het huis in actie komt. Dan is het lekker rustig en kan ik goed genieten van ons huis en de nieuwe badkamer.”

Beste keuze die we hebben gemaakt Anne-jet: “Dat is de keuze voor betonstuc in combinatie met hout. Daar ben ik super blij mee en het is precies geworden hoe ik wilde. Ook de kranen uit de muur vind ik heel erg mooi.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil Anne-jet: “Kijk eerst op Pinterest wat je mooi vindt, daar staan zo veel ideeën op. Wees kritisch waar je alles aanschaft. Bij Sanidirect zijn de materialen mooi en we hebben zo’n goed advies gekregen van Yildiz.”

+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
plant in de badkamer

Geïnspireerd door de badkamers van Anne-jet en Perry?

En wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weet je zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak