De modern klassieke badkamer van familie Nagel

De modern klassieke badkamer van familie Nagel

Tineke (45) en Frank (37) zijn onlangs met hun kinderen Binc (17) en Sterre (19) verhuisd naar de binnenstad van Utrecht. In het nieuwe huis moest er behoorlijk wat aangepakt worden, zo ook de badkamer. “Dertig jaar lang woonde hier een man in zijn eentje. Wij moesten het nu geschikt maken voor een gezin van vier.” Dat deden ze ook nog eens in minder dan twee maanden.

terazzo tegels
familie nagel

Tineke en Frank woonden in een tijdelijk huur appartement, tot ze hun perfecte huis hadden gevonden. Het verhuizen en verbouwen moest vervolgens binnen twee maanden gebeuren. Een snelle installatie was dan ook een van de voorwaarden bij het selecteren van een nieuwe badkamer. “We zijn verschillende zaken afgegaan, maar Sanidirect gaf ons meteen een fijn gevoel,” vertelt Tineke. “En doordat de badkamer ook nog snel geleverd en geïnstalleerd kon worden, was de keuze snel gemaakt.”

+
Ben Round One Handdouche Chroom
+
Ben Sun Wandhouder 10x7x5,2 cm Chroom
+
Ben Accross Badthermostaat Chroom
Doordat de badkamer ook nog snel geleverd en geïnstalleerd kon worden, was de keuze Sanidirect snel gemaakt. Sanidirect gaf ons meteen een fijn gevoel.

Badkamerwensen

Tineke had hele specifieke wensen: er moest een terrazzovloer komen en chromen kranen. “En ik let heel erg op details.” Ze was aangenaam verrast dat adviseur Richard deze moeiteloos in zijn tekening verwerkte. “Dan wilde ik weer een andere knop in de wc, dan weer andere kranen.. Maar Richard bleef super geduldig en dacht erg met ons mee.” Qua stijl voor de badkamer had vooral Tineke het voor het zeggen. Frank: “Dat durf ik wel uit handen te geven hoor. Wat Tineke ook kiest, ik vind het altijd wel mooi. Ik ben schilder en zie dus veel verschillende interieurs voorbijkomen. Toch kiest Tineke altijd net even wat anders. Ze legt de standaard hoog.”

Tip: Benieuwd naar hoe jouw badkamerwensen tot leven kunnen komen? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

+
Duravit Vero Air Meubelwastafel 80x47 cm Wit
+
Ben Accross Wastafelkraan draaibaar Chroom
+
Duravit Me By Starck toilet pack Rimless 36x48x35cm wit
+
Ben Pure Drukplaat Pneumatisch 16x16 cm Wit

Tegels

De nieuwe woning komt uit 1820 en Tineke wilde graag dat de badkamer daarbij zou passen. “In mijn ouderlijk huis hadden we een terrazzovloer en dat wilde ik nu zelf ook. Die vloer werd het uitgangspunt van de hele badkamer.” Tineke en Frank - maar dan vooral Tineke – werden meteen verliefd op alle tegels waar ze uit konden kiezen. “Tegels vinden we het allerbelangrijkste, die bepalen zo de sfeer.” Vooral Frank was erg te spreken over de look. “Ik vind ambachtelijk tegelwerk heel mooi. Tegenwoordig zie je veel grote tegelplaten, maar persoonlijk vind ik dat kleine tegels een meer authentieke uitstraling hebben. Daarom is onze keuze gevallen op wat kleinere tegels.”

Tip: Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van tegels? Hier vind je ons assortiment en alle ins en outs over badkamertegels!

gouden decoratie badkamer
+
Ben Pure Drukplaat Pneumatisch 16x16 cm Wit

Klassiek met een twist

Het oude karakter van de woning en de terrazzovloer als uitgangspunt, maar dan met een moderne twist. Dit komt niet alleen terug in de keuze van de verschillende soorten tegels, maar bijvoorbeeld ook in de kranen. “We hebben voor hele moderne, chromen kranen gekozen, maar wel weer met een knipoog naar ‘ouderwets Frans’ dankzij kruisdraaiknoppen. Klassiek in een modern jasje.” Zo is bijvoorbeeld ook de radiator een moderne versie van een klassiek model. Frank: “Die hebben we uitgekozen in dezelfde kleur als de onderste rij tegels.” Ook wat betreft kleur was de terrazzovloer de grote inspiratiebron. “Het matcht allemaal heel goed bij elkaar en bij het huis: rustig en tijdloos.”

We waren meteen verliefd op al de verschillende tegels.
+
Saniselect Modella Glaswand voor montageset 80x210 cm Helder Glas
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Chroom
+
Saniselect Modella Montageset voor glaswand met stabilisatiesteun met bevestiging Chroom
zwarte retro radiator

Budget

Met de aanschaf van de spullen bleven Tineke en Frank binnen budget: 8000 euro. “Omdat alles in zo’n korte tijd moest, is daar nog eens 10.000 euro bovenop gekomen voor de aannemer. Daardoor zijn we uiteindelijk wel iets over het budget gegaan. Maar dat was het helemaal waard hoor.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw droombadkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

Badkraan chroom

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment Frank: “Tijdens de verbouwing; het moment dat de tegels op de muur gingen. Het zorgde meteen voor een bepaalde afwerking, waardoor ineens het totaalplaatje ontstond. Nu is het fijn om in de badkamer te zijn als ik thuiskom van een dag werken en onder de douche stap. Ik merk ook dat ik nu langer in de badkamer ben dan voorheen.” Tineke: “Gek genoeg hou ik eigenlijk niet van in de badkamer hangen, want ik wil alles zo snel en efficiënt mogelijk doen. Maar het is heel fijn dat dat nu in een mooie en fijne omgeving kan.”

Beste keuze die we gemaakt hebben Tineke: “Dat is de indeling. Het is best een kleine badkamer, maar alles past erin. Een douche én bad, een wastafel en toilet. En je kan je ook nog goed bewegen! Frank: “Mensen zijn verbaasd dat het allemaal past. Alles is in verhouding, dat is echt goed gelukt.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil Tineke: “Denk eerst goed na over de sfeer die je wil. Dan kun je veel bewuster je spullen kiezen. Het kan namelijk erg overweldigend zijn allemaal, zeker als je keuzes maken lastig vindt. Als je jouw gewenste sfeer vooraf vastlegt met een moodboard, kunnen ze je in de winkel beter helpen.” Frank: “En blijf dan bij je keuzes, anders wordt het nog moeilijker.”

Geïnspireerd door de badkamer van Tineke en Frank? En wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak