De marmeren zolderbadkamer van Daphne en Wouter

De marmeren zolderbadkamer van Daphne en Wouter

Daphne (34) en Wouter (40) van der Windt wonen met hun drie kinderen Sanae (8), Fay (5) en Finn (2) in Dordrecht. De lege zolder werd verbouwd tot slaapkamer voor Wouter en Daphne en er paste zelfs een badkamer bij. “Een slaapkamer ter grootte van de hele zolder hebben we niet nodig. Dus nu kon ik eindelijk een bad krijgen, wat ik al zo lang wilde!”

gouden decoratie badkamer
+
Ben Circulo Ronde Spiegel LED-verlichting 80cm mat zwart
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Samantha Opbouwkom ovaal 50x35x16 cm Mat Wit

Daphne is gek op interieur en altijd op zoek naar iets nieuws. “We kregen het idee om van de zolder onze slaapkamer te maken. Sanae en Fay sliepen op één kamer en doordat wij naar boven verhuisden, kon Sanae haar eigen kamer krijgen. De kids hebben nu een eigen verdieping en wij op zolder ook.” Voor de verbouwing namen Daphne en Wouter een aannemer in de hand die hen doorverwees naar Sanidirect-adviseur Hans de Snoo. “We hadden meteen een goede klik met Hans. Dat werkte heel fijn samen!”

Badkamerwensen

De eerste musthave die in de nieuwe badkamer moest komen, was een bad. “Ik miste dat zo erg in huis,” vertelt Daphne. “Ik neem nu bijna elke avond een moment voor mezelf door een bad te nemen.” Interieurinspiratie deed Daphne op met Pinterest; daarnaast moest het een mooi geheel vormen met de nieuwe slaapkamer. “Daar hebben we een stalen zwarte schuifdeur, dus zwart moest terugkomen in de badkamer. Ook wilde ik graag marmer. Ik had van tevoren een duidelijk beeld, maar het loopt altijd net anders. Uiteindelijk heb ik in de winkel pas echt keuzes gemaakt. Daar zie je wat wel en niet goed bij elkaar past.”

+
Sealskin SOHO Douchecabine 140x100 cm Schuif tweedelig Links Zwart
+
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool Gestructureerd zwart
gouden decoratie badkamer

Vlotte verbouwing

Vooral Daphne boog zich over het ontwerp en de inrichting van de badkamer. “Wouter houdt zich daar niet zo mee bezig. Hij greep wel in toen ik roze visgraattegels wilde. Daar was hij het niet mee eens, haha. Uiteindelijk koos ik alles en gaf hij zijn voorkeur aan. Dat resulteerde in een mooie marmer badkamer.” De uiteindelijke verbouwing ging snel. “Begin november is de dakkapel geplaatst en zijn de leidingen gelegd. De bouw en installatie van de badkamer verliepen vrij vlot: binnen twee maanden was het klaar!”

+
Saniselect Socan Onderkast 80x50,5x60 cm Wild Eiken
gouden decoratie badkamer

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Eén geheel

Hoewel Daphne zich in de winkel liet inspireren, hield ze wel het interieur van de rest van het huis in haar achterhoofd. “Alles moet bij elkaar passen. Zo hebben we in het hele huis zwarte elementen: stalen deuren, een kookrek, zwarte kozijnen. Die sfeer wilde ik doortrekken naar de nieuwe slaap- en badkamer. En dan in combinatie met gouden accenten in de vorm van accessoires. Zo wordt alles één geheel. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik een bepaalde stijl had, maar als je zo je eigen huis inricht blijkt dat toch wel het geval te zijn, haha!”

Kinderen

De drie kinderen hebben nu een eigen verdieping tot hun beschikking mét badkamer, maar gaan eigenlijk liever naar de nieuwe. “Ze zijn jaloers op onze badkamer. Als Wouter zegt dat ze beneden moeten douchen, vinden ze dat maar niks. Ze willen het liefst boven in bad lekker spelen. De jongste vindt het helemaal geweldig, hij kan er bijna in zwemmen.”

+
Ben Altea vrijstaand bad 170x85cm Solid Surface Mat Wit
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Gestructureerd Zwart

Budget

Dat het moeilijk is om binnen budget te blijven, weten Daphne en Wouter uit ervaring. “Bij de eerste badkamer liep het de spuigaten uit. Nu lukte het gelukkig beter om binnen budget te blijven.” Voor een badkamer op zolder bleek meer ruimte dan gedacht. Daardoor hadden ze meer materiaal – zoals tegels – nodig. Ook kon het bad een slag groter. Dat maakte dat we 2500 euro boven budget gingen. Al was een beetje uitloop stiekem wel ingecalculeerd. Al met al waren we met de aankoop bij Sanidirect voor 10.000 euro klaar.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw ideale badkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

Praktische ruimte oplossing in badkamer

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment Daphne: “Elke avond als de kinderen op bed liggen, ga ik graag in bad. Ik dim het licht, steek kaarsjes aan en zet een muziekje op. Het is zo’n fijne, knusse plek. En het is echt van ons alleen.”

Beste keuze die we gemaakt hebben Daphne: “Überhaupt de keuze om een badkamer voor onszelf te creëren. Het is echt ideaal. De badkamer is heel ruimtelijk met een fijn, groot losstaand bad. Daar ben ik zó blij mee! Ik vind het heerlijk en ook de kinderen zijn er niet weg te slaan.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil Daphne: “Persoonlijk wil ik me fijn voelen in een ruimte waar ik vaak ben. Dan is het wel handig dat je het écht mooi vindt en er graag naar kijkt. Dus als je de mogelijkheid hebt: bezuinig dan niet op een paar honderd euro. Voor mij was het de investering echt waard. En laat je door iemand adviseren die er verstand van heeft. Wij hadden echt een goede klik met Hans en hij heeft ons heel goed geholpen.”

En wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weet je zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak