De industriële wellness badkamer van Thea

wellness badkamer

Thea (60) kocht een nieuwbouwwoning in Pijnacker en kon helemaal zelf haar badkamer indelen en inrichten. Samen met haar dochter Lindy (29) en zoon Eric (26) gaat ze op zoek naar het echte ‘wellness’ gevoel voor de nieuwe ruimte. “Bij Sanidirect zijn we heel snel geslaagd.”

Thea woont nu sinds zes weken in haar nieuwe woning. De badkamer werd casco opgeleverd. Dat wil zeggen: helemaal kaal. Ook het leidingwerk moest nog gelegd worden. “Hierdoor kon ik het inrichten zoals ik zelf wilde. Een vriend van mij raadde Sanidirect aan. Lindy en ik zijn er gaan kijken en we zagen heel snel wat we mooi vonden. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe badkamer.”

theo badkamer
theo badkamer

Badkamerwensen

Een echte must have voor Thea was een inloopdouche. “In het vorige huis had ik een opstapje, dat is onhandig. Met het oog op ouder worden, wilde ik een douche waar je gemakkelijk in kan. Daarnaast vind ik het mooi en prettig als alles open is. De douche is gelukkig diep genoeg zodat het niet koud wordt zonder deur.” Ook wilde Thea een zitje in de douche. “Het is heel relaxed douchen. Maar ik ben zestig, dus het is ook een beetje langetermijndenken voor als ik minder goed ter been raak.”

De gestructureerde accenttegel in de douche maakt de hele badkamer!

Accentmuur

Een opvallend element is de wand in de inloopdouche. Lindy: “We wilden graag een accentmuur. Eentje die echt opvalt. We kozen voor een structuurtegel die horizontaal gelegd zijn op de muur in de douche.” De tegel heeft een antraciet kleur met wat roest en brons accenten en heeft een natuurlijk steen-gevoel. “Mama had meteen voorkeur voor deze kleur”, vertelt Lindy. Ondanks dat de tegel eerst niet leverbaar was, bleef Thea achter haar keuze staan. “We hebben volgehouden, we wilden echt die. Die muur maakt de badkamer. Uiteindelijk waren de tegels toch op tijd voor de verbouwing!”

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe.

+
Ben Sito/Segno/Scuro Closetzitting met Softclose en Quick Release 36,5x45,5x2,5 cm Mat Wit
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool Gestructureerd zwart
+
Saniselect Douchegoot 70x7 cm Zwart
+
Saniselect Dalma Douchewand 120x200 cm Zwart Mat

Materiaal

Thea was op zoek naar een wellness ervaring en wilde qua stijl wat industriële elementen. Zo koos ze bij het badkamermeubel voor zwarte kranen die uit de muur komen en een zwarte regendouche. Ook hebben de wanden en nisjes een zwarte afwerking aan de randen. Thea: “Ik zocht naar een goede balans tussen de kleuren en materialen. Als tegenhanger van het industriële zwart ging ik voor natuurlijke materialen. Zo is het badkamermeubel van hout en zorgt ook de accentmuur voor natuurlijke kleur en structuur.”

+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 100 cm
+
Ben Vario Wastafelonderkast greeploos 120x51x60 cm Sepia Eiken
+
Saniselect Econ 2-gats Inbouw Wastafelmengkraan Mat Zwart

Grootste uitdaging

Doordat de woning van Thea een nieuwbouwwoning is, en ze alles zelf kon bepalen, moest ze al in een vroeg stadium keuzes maken voor de gehele ruimte. “Bij Sanidirect dachten ze daar gelukkig ook goed in mee qua indeling en mogelijkheden.” Om Thea een goed beeld te geven van hoe de ruimte eruit kwam te zien, maakte de adviseur in de showroom een 3D-ontwerp van haar nieuwe badkamer.

badkamer ontwerp
badkamer ontwerp
Bij Sanidirect dachten ze goed mee qua indeling en mogelijkheden. In de showroom werd er een 3D-ontwerp van de nieuwe badkamer gemaakt. Van 2D naar 3D! Bekijk hoe Thea’s badkamer tot leven kwam in een 3D-ontwerp
Probeer de 3D-tool

Budget

Zonder de installatie kostte de badkamer rond de zevenduizend euro. Thea: “Ik had van tevoren niet een budget in gedachte, maar de uiteindelijke prijs viel me erg mee.” Daarnaast wist Thea dat een nieuwe badkamer een grote uitgave zou zijn. “Je wil alles toch in één keer goed doen. Het is niet een uitgave die je over drie jaar nog een keer doet. Dus ik vind het wel waard om er dan wat meer geld aan uit te geven.”

Tip:: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw ideale badkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

+
Saniselect Econ 2-gats Inbouw Wastafelmengkraan Mat Zwart
+
Saniselect Wastafelplug Altijd Open 5/4 inch. Mat Zwart alleen i.c.m. MSN
+

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment:
Thea: “Als ik in de avond in de badkamer ben. De verlichting die we hebben geeft de ruimte een warme gloed. Dat vind ik een mooi moment.”

Tip voor iedereen die een badkamer wil:
Thea: “Kijk naar wat je mooi vindt en volg je hart. Daarnaast is het ook erg fijn je te laten adviseren door degene in de winkel. Ze zijn ontzettend behulpzaam bij Sanidirect.”

Beste keuze die we hebben gemaakt:
Thea: “Dat we hebben vastgehouden aan de accenttegel, ondanks dat de levertijd een stuk langer was. Ik ben echt het meest blij met die wand. Die maakt de badkamer echt af.”

Geïnspireerd door de badkamer van Thea?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

badkamer thea