De hotel chique badkamer van Jasmijn en Nick

hotel chique badkamer

Jasmijn (26) woont samen met haar vriend Nick (25) en kat Muk in het huis dat zij drie jaar geleden kocht in Goes. “De badkamer was best oud, maar zo lang het nog goed was, vond ik het prima.” Het omslagpunt kwam vorig jaar: het bad scheurde door. Na enkele plakpogingen besloot Jasmijn dat er toch echt een nieuwe badkamer moest komen.

terazzo badkamer
terazzo badkamer

Jasmijn deed thuis online inspiratie op en besloot bij meerdere badkamerwinkels een afspraak te maken om langs te komen. “Ik wilde voorbeelden in winkels zien om het wat beter te kunnen ervaren. Maar de meeste hadden niet wat ik zocht, of de tegels waren bijvoorbeeld te saai. Toen we bij Sanidirect in Middelburg kwamen, werd ik meteen goed geholpen door Stephan. In vrij korte tijd had ik alles compleet! Dus ik ben daar voor de hele badkamer in één keer geslaagd.”

Badkamerwensen

In de badkamer van Jasmijn komt weinig natuurlijk licht binnen, daarom wilde ze vooral lichte kleuren. “En om het wat chiquer te maken, wilde ik graag zwarte en gouden details. Daarnaast was een inloopdouche ook een must-have. Zeker nadat we drie jaar lang in bad hebben gedoucht. Om die reden hoef ik nu ook geen bad. Ik gebruikte het meer als douche dan als bad. Dus dan heb ik liever nu alle ruimte voor een inloopdouche.”

Bij Sanidirect werden we meteen goed geholpen en in korte tijd had ik alles compleet. Ik ben daar voor de hele badkamer in één keer geslaagd!
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Accenttegel

Als startpunt wist Jasmijn dat ze op de vloer een andere tegel dan op de muur wilde. “Op één wandje moest een wat gekkere tegel komen. Iets anders dan wat anderen hebben. Ik wilde alleen wel advies over wat dan bij elkaar past. Het moest niet een ratjetoe aan tegels worden.” Wat al wel duidelijk was, was het type vloertegel. Jasmijn had een terrazzotegel online gezien. “Die wilde ik per se hebben! Daar kwam al snel een mat witte marmeren tegel bij voor op de muur. En in de winkel vond ik dé accenttegel die ik zocht voor de douche: een glimmende kleine rechthoekige tegel, met een beige/taupe kleur. Grappig genoeg zou die bijna uit het assortiment gaan, maar ik moest die hebben!”

+
Ben Lavion 250 Regendoucheset Cool met Push handdouche Geborsteld Messing
+
Saniselect Dalma Douchewand 100x200 cm Zwart Mat

Advies

Jasmijn had al een redelijk beeld van wat ze wilde. “Daar hield ik me wel aan vast. Ook hielp Stephan mij hierin. Hij dacht echt met me mee, maar liet mij mijn eigen keuzes maken. Het was fijn om in de winkel alles bij elkaar te zien. Ook dacht hij mee met dingen als: kastjes met of zonder handgrepen. Dat zijn van die keuzes die consequenties hebben voor de hoeveelheid ruimte, maar waar ik zelf niet over na had gedacht. Ook qua indeling heeft de adviseur meegedacht, maar hoe de oude situatie was bleek toch het meest logisch. Daar is dus uiteindelijk niks in veranderd.”

badkamer ontwerp
badkamer ontwerp
Adviseur Stephan dacht echt met me mee, maar liet ook mijn eigen keuzes maken. Bijvoorbeeld wat betreft kastjes met of zonder handgrepen. Daar had ik van tevoren niet over nagedacht. Ook dacht hij goed mee wat de beste indeling van de nieuwe badkamer zou zijn. Wil jij ook jouw droombadkamer samenstellen en kijken wat de perfect indeling is? Dat kan met onze 3D-tool!
Probeer de 3D-tool

Resultaat

Het meest trots is Jasmijn op het hele plaatje. “Alles kwam perfect samen. In de showroom hebben we wel een moodboard gemaakt door alle elementen bij elkaar te leggen, maar dat is maar in het klein. Het is toch spannend om te zien hoe dat in werkelijkheid uitpakt. Zeker met die unieke tegel in de douche. Ergens vond ik het spannend of die niet ‘too much’ en te druk zou zijn bij de marmerlook en terrazzotegels. Maar het resultaat is echt zo mooi!”

Had Nick eigenlijk ook inspraak in de verbouwing? “Hij heeft mij hier helemaal in vrijgelaten. De nieuwe badkamer was echt mijn project! Ik heb natuurlijk wel laten zien wat ik allemaal had gekozen. Hij vindt het erg mooi geworden en is er blij mee!”

Budget

Het totale budget van Jasmijn was €15.000,- en daar is ze net onder gebleven. Jasmijn: “Op het laatste moment hebben we nog wel wat veranderd in de douchewand en wilde ik een nisje in de muur. Ook hebben we nog een muur laten isoleren en alsnog bleef ik binnen budget. Dat was trouwens ook een reden om voor Sanidirect te kiezen: ze denken met je mee, maar ze hebben ook prachtige spullen die betaalbaar zijn.” Om te oriënteren hoeveel het zou kosten haar badkamer te verbouwen, vulde ze de budgetplanner in op de website van Sanidirect. “Het is natuurlijk afhankelijk van veel factoren, hoe duur zoiets wordt. Maar zo kreeg ik toch een beetje een idee.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een kostenindicatie van jouw droombadkamer!

+
Saniselect Socan meubelset met mineraalmarmere wastafel 100cm Eiken Zwart/Zwart
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment:
Jasmijn: “’s Ochtends als ik beneden kom in de badkamer. Dan doe ik het licht aan, kijk ik rond en geniet ik echt zo erg van de nieuw badkamer. Heerlijk! Zo fijn dat we nu alle ruimte hebben.”

Tip voor iedereen die een badkamer wil:
Jasmijn: “Het is goed om je te oriënteren en online inspiratie op te doen, dat vond ik zelf ook fijn. Maar je gaat het wel echt pas voelen en zien als je die showroombadkamers ziet, of als je de spullen eens bij elkaar legt met een moodboard. Dus verlies je niet in het online zoeken en ga erheen. Ga in gesprek en leg opties bij elkaar.”

Beste keuze die we hebben gemaakt:
Jasmijn: “De accenttegel. Die is qua kleur een beetje beige/taupe-achtig. Die kleurt de boel lekker op. Ik wilde net even wat anders dan anderen. Ook ben ik echt heel blij met de gouden kranen in combinatie met die tegel. Dat maakt het wat chiquer.”

Geïnspireerd door de badkamer van Jasmijn en Nick?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

hotel chique badkamer