De Dubai-de-luxe badkamer van Corry, Mark en Isa

De Dubai-de-luxe badkamer van Corry, Mark en Isa

Mark (47), Corry (61) en zijn dochter Isa (12) verhuisden zo’n zes jaar geleden vanuit Alkmaar naar hun huidige huis in Amsterdam. “De badkamer en toiletruimte konden er nog mee door. Maar eind vorig jaar was het toch echt tijd ze een update te geven.”

portret
koperen kranen

Het idee was om de ruimtes een simpele update te geven, maar Corry, Mark en Isa zagen zo veel moois. Mark: “Dus gingen we er helemaal voor en creëerden uiteindelijk een waanzinnig, hotel chique, super de luxe badkamer en toiletruimte. Ik noem het ‘Dubai-de-luxe’. Het gaat er toch om dat je geen spijt krijgt als je bepaalde dingen niet had gedaan. En als je het niet doet, doe je het waarschijnlijk nooit meer. Dat wilden we ook niet.”

Badkamerwensen

Mark en Corry zochten voornamelijk op Pinterest voor inspiratie. “En via via kwamen we bij Sanidirect Amstelveen terecht. Daar hebben we gelijk een afspraak gemaakt. We werden geholpen door Ender, die we ook via via kennen. We hadden honderd procent vertrouwen in hem dat hij ons zou helpen met een mooie hotel chique badkamer naar onze smaak.”

We houden niet van standaard en gingen er uiteindelijk helemaal voor. Nu hebben we een Dubai-de-luxe badkamer!
+
+
Saniselect Douchegoot 70x7 cm Zwart
+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Wastafelplug altijd open 5/4inch Geborsteld Koper

Mark en Corry wilden een badkamer die je nergens anders zou zien. Mark: “We houden niet van een standaard gebeuren. De rest van ons huis is ook anders dan anders.” De absolute ‘must’ in de nieuwe badkamer waren koperen kranen. Dat vind ik zo gaaf. Het geeft ook echt een luxe uitstraling.” Daarnaast moest er een zwarte toiletpot komen in de badkamer. “Die is mat van de buitenkant en geglazuurd aan de binnenkant. Dat is handiger en beter te onderhouden.”

Nieuwe profielfoto

Isa, Marks dochter, heeft ook geholpen bij het ontwerp van de nieuwe badkamer. “Zij is mee geweest naar de winkel en heeft de blauwe tegels uitgekozen. En ze houdt ontzettend van stenen, die verzamelt ze. Dus de stenen wasbak op het badkamermeubel vindt ze ook erg mooi.” Als tiener is uiteraard de grote spiegel met licht ook een groot succes. “Toen de badkamer af was, werden er meteen nieuwe profielfoto’s geschoten in de spiegel. Dat is wel een teken dat ze de badkamer echt heel mooi vindt!”

Er werden meteen nieuwe profielfoto’s gemaakt in de badkamerspiegel. Dan is die wel echt heel mooi!
+
Saniselect Guarda Onderkast 100x50,5x60 cm Eiken Zwart
+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 100 cm

3D-tekening

Ender hielp in de winkel bij het maken van een moodboard. “Hij luisterde naar ons, respecteerde onze smaak en liet allemaal opties zien.” Maar hij hielp het stel ook met de nieuwe indeling van de ruimte. De douchecabine en het badkamermeubel zijn nu van plek gewisseld. “In de showroom werd een 3D-tekening gemaakt van hoe de ruimte eruit zou komen te zien. Dat hielp enorm. Het wordt meer inzichtelijk. Ook om de nisjes zo te zien. Dan zie je pas echt hoe tof het wordt.”

3d ontwerp
2d ontwerp
Door de 3D-tekening te zien, krijg je pas echt een idee hoe tof het wordt.

Wil jij ook jouw droombadkamer samenstellen en kijken wat de perfect indeling is? Dat kan met onze 3D-tool!

Probeer de 3D-tool

Dubai-de-luxe

Naast de badkamer is ook de toiletruimte aangepakt. “Eerst wilden we die hetzelfde als de badkamer. We besloten toch de kans aan te pakken deze ruimte weer anders te doen. Het is nog steeds super-de-luxe, maar dan een combinatie van koper en marmergroen. En voor het ‘niet-standaard’ tintje, hebben we dat marmergroen ook helemaal doorgetrokken naar de vloer. Het is echt waanzinnig tof geworden! Helemaal ons.”

2d ontwerp
+
Ben Lavion Fonteinkraan Geborsteld Koper
+
Ben Lavion Fonteinkraan Geborsteld Koper

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Mark: “Elke keer als ik de badkamer inloop, ben ik onder de indruk. Het ziet er niet normaal mooi uit! Het is ook moeilijk om te stoppen met douchen, want ik geniet dan zo erg van wat we hebben. Ook geniet ik er wel echt van als ik merk dat mijn familie omvergeblazen is door het resultaat. Die waardering vind ik heel mooi.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Mark: “Blijf trouw aan je eigen smaak. Dan geniet je het meest van het eindresultaat. Wij gaan niet voor de standaard en hebben een hele specifieke smaak. We zijn ontzettend blij dat we daaraan vastgehouden hebben.”

Beste keuze die we gemaakt hebben: Mark: “De koperen kranen en de douchekop. Die vind ik echt zo vet. Dan vooral ook de combinatie van het koper met de blauwe tegels. Het koper zit ook een beetje in het effect ”

+
Ben Lavion Regendoucheset 25 cm Geborsteld Koper
+
Ben Lavion Regendoucheset 25 cm Geborsteld Koper

Geïnspireerd door de badkamer van Corry en Mark?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak