De chique marmeren badkamer van Kimberley

De chique marmeren badkamer van Kimberley

Kimberley (29) kocht haar eerste eigen huis in Neede en woont daar met haar hond Guinness. Het is een nieuwbouwproject dus ze kon het hele huis zelf inrichten. Zo ook de badkamer. “Ik ging voor het gevoel van rust en luxe.”

portret
koperen kranen

Omdat het om een woningbouwproject ging, moest Kimberley de badkamer afnemen bij leveranciers via het bouwbedrijf. “De offertes bij die leveranciers waren allemaal erg hoog. Ik ben alleen, dus dat kon ik allemaal niet betalen. Mijn ouders waren bij Sanidirect Enschede gaan kijken en zeiden dat ik daar misschien wel zou slagen.” Na overleg met het bouwbedrijf mocht Kimberley zowel de tegels als het sanitair bij Sanidirect afnemen.

Badkamerwensen

Kimberley is afgestudeerd binnenhuisarchitect dus het inrichten van haar nieuwe badkamer en toiletruimte ging haar goed af. “Ik weet altijd erg goed wat ik wil. Toen ik bij Sanidirect binnenliep, zag ik meteen een voorbeeldbadkamer met grote, witte marmerlook tegels en zei: dat is mijn tegel! Bij andere leveranciers zag ik alleen maar te drukke tegels. Deze zijn mooi licht en groot. Dat houdt het rustig.”

Ik kwam bij Sanidirect Enschede binnen en zag gelijk: dat is mijn tegel. Die moet ik hebben!

Dé grote wens voor in de badkamer was een bubbelbad. “Daar heb ik afgelopen jaren zo veel gebruik van gemaakt in mijn ouderlijk huis. Dus als het in het budget paste, moest en zou ik een bubbelbad nemen. En dat is gelukt! En het mooie is: hij is nog groter en luxer dan bij mijn ouders, haha. Daar in liggen is echt ultiem ontspannen voor mij.”

+
Ben Lavion 250 Regendoucheset Cool met Push handdouche Geborsteld Messing
+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 80 cm
+
Ben Limara Hoge Kast Rechts, 35x29x165 cm, Mat Zwart/Mat Zwart
+
Ben Limara Wastafelonderkast 2 laden, 100x44,5x50 cm, Mat Zwart/Mat Zwart

Indeling

Naast een bad wilde Kimberley ook een inloopdouche. De badkamer zou eerst heel klein worden waardoor het bad niet zou passen. Dus leverde ze een stuk van een tweede slaapkamer in, zodat de badkamer alsnog groot gebouwd kon worden. “Nu heb ik een prachtige inloopdouche met een gouden regendouche, het bad dat ik wil én een mooi badkamermeubel met een blad dat nog langer doorloopt. Daar kan ik mooi de wasmand onder kwijt.”

Tip: Wil jij weten of jouw badkamer de ideale indeling heeft, of benieuwd hoe het anders zou kunnen? Met onze handige 3D planner kan jij helemaal zelf je badkamer indelen. Sleep de verschillende meubels, tegels en stijlelementen in de tool en creëer jouw droombadkamer.

Probeer nu zelf!
3d ontwerp
2d ontwerp

Details

“Ik ben in het begin al erg bewust bezig geweest met details, zoals een plek voor de wasmand. Daarom heb ik het muurtje achter de wc zodanig laten plaatsen dat ik er nu spulletjes op kwijt kan. Ook heb ik kleine nisjes in laten bouwen. En om alle tegels heb ik een gouden tegelprofiel laten plaatsen. Zo komt alles weer samen met de gouden douche en kranen.”

Waar de badkamer gouden details en accessoires heeft, koos Kimberley voor de toiletruimte voor koper. “Dat was ook een grote wens: koper verwerken in een van de ruimtes. In combinatie met glimmende tegels die ik rechtop heb laten plaatsen, ziet het er heel warm en chic uit.”

+
Ben Lavion Thermostaatkraan Geborsteld Messing
+
Ben Round One Handdouche Ø 2,4x20 cm Geborsteld Messing
+
Ben Sierra Opbouwkom Ø 40,5x14 cm Glans Wit

Resultaat

Kimberley was zo blij met het resultaat, dat ze een housewarming gaf voor alle bouwers die aan haar huis hebben meegewerkt. “Ik ben zo dankbaar voor hoe het is geworden, en dat wilde ik delen. Ik wilde dat de adviseurs die mij hebben geholpen ook konden genieten van het eindresultaat. Ze hebben mij gedurende het hele proces heel erg bijgestaan, dachten altijd mee en we hebben goed contact gehad. Dat maakt de badkamer nóg mooier, dus daar hebben we op geproost met een borrel toen alles af was.”

De adviseurs dachten mee en we hadden altijd goed contact. Die goede service maakt de badkamer nu nóg mooier!

Budget

Vanuit de bouw van het nieuwbouwproject was er vierduizend euro beschikbaar voor het sanitair en het plaatsen ervan. “Ik wist al dat ik dat niet ging redden, dus ik heb er zelf nog tweeduizend euro bijgelegd. Daar ben ik redelijk bij in de buurt gebleven. Dat komt echt omdat ik voor Sanidirect heb gekozen. Zelfs het bubbelbad paste hier bij!”

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: “Lekker in bad relaxen met een filmpje. Ik zit zonder moeite minstens een uur in dat bad. Dat is echt heerlijk. Echt mijn rustmoment. Dan is het buiten druk en zit ik binnen en hoef ik lekker niks.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil “Denk ook van tevoren al goed na over wat je precies in je badkamer wil hebben qua producten. Dus waar komt de wasmand, de prullenbak, etc. Dat zijn vaak details waar je pas aan het eind aan denkt. Maar het is handig die spullen al mee te nemen met de indeling en inrichting.”

Beste keuze die we gemaakt hebben “Naar Sanidirect gaan, haha! Echt waar. Ik ben blij dat ik achter die keuze ben blijven staan en dat heb kunnen regelen. Ook ben ik blij dat ik bij mezelf ben gebleven qua smaak. Daardoor heb ik nu echt een prachtige badkamer.”

Geïnspireerd door de badkamer van Kimberley?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak
+
Ben Sierra Opbouwkom Ø 40,5x14 cm Glans Wit
+
Ben Lavion Inbouwmengkraan 2-gats Geborsteld Messing