Staande closets

Een staand closet is een veel voorkomend type toilet dankzij het traditionele design dat op de grond wordt bevestigd. Het waterreservoir vormt vaak een geheel met het staande closet. Ook bestaan er modellen met een los waterreservoir. Bij Sanidirect hebben wij een breed assortiment staande closets in verschillende soorten en maten. Bekijk ons assortiment hier en kies voor een staand closet dat bij jouw toilet of badkamer past.

Wil jij extra inspiratie opdoen? Vraag dan het gratis magazine aan.

13 producten

13 producten

Wat is een staand closet?

Een staand closet is het meest traditionele model toilet. Doordat het closet bevestigd wordt aan de vloer van het toilet of badkamer, staat deze als het ware op de grond. Het staande toilet is het meest voorkomende en daardoor ook het meest verkochte model toilet. De hoogte van het toilet kan variëren. Dit klassieke model is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je altijd kunt kiezen voor een staand closet dat past bij jouw toilet of badkamer.

Wat zijn de mogelijkheden?

Staande closets verschillen van elkaar doordat het waterreservoir op verschillende plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen spreken we over drie soorten staande closets, die we hier voor je op een rijtje zetten:

Duoblok closet
Dit is de meest voorkomende soort en bovendien ook vaak voordeliger dan de andere modellen. Bij een duoblok closet vormt het waterreservoir één geheel met het toilet. Het waterreservoir is hierdoor zichtbaar en hoeft niet los bij het toilet te worden gekocht.

Toilet met losse stortbak
Als het waterreservoir los van het closet zit, spreken we van een closet met een losse stortbak.

Back-to-wall model
Dit model heeft een ingebouwd waterreservoir en is de minst voorkomende variant. Het waterreservoir dient hierbij los te worden aangeschaft.

Bekijk de staande closets van Sanidirect

In de webshop van Sanidirect kun je alle beschikbare staande closets bekijken en je laten inspireren door de mogelijkheden. Heb je een staand closet gevonden dat helemaal bij jouw toilet of badkamer past? Bestel deze dan gemakkelijk en snel in de webshop van Sanidirect. Bij Sanidirect profiteer je bovendien altijd direct van de laagste prijs.