Direct wat je zoekt, direct de laagste prijs

Winkels Wat kost je badkamer?
Bij de aanschaf van een wastafel is het belangrijk goed te kijken wat voor een afvoer, sifon en plug je nodig hebt. Elke wastafel is namelijk anders en daarom zijn er ook veel maten, vormen en materialen om deze compleet te maken. Bij Sanidirect vind je verschillende afvoeren, sifons en pluggen, zodat je de waterafvoer van jouw nieuwe wastafel perfect kunt regelen.
Lees meer

De wastafel compleet maken

Het aansluiten van de afvoer van de wastafel is erg nauwkeurig werk. Je wil natuurlijk geen lekkages, maar ook onfrisse luchtjes in je badkamer of toilet zijn niet prettig. De juiste afvoer, sifon en afvoerplug zijn daarom belangrijk. We hebben de verschillende producten achter elkaar gezet en vertellen je waar je op moet letten.

Pluggen

De afvoerplug zal ervoor zorgen dat het water netjes wegloopt uit de wasbak. Deze plug moet natuurlijk qua afmeting passen bij de wastafel, maar ook qua stijl. Bij Sanidirect vind je verschillende materialen, kleuren en soorten pluggen zodat je de juiste match vindt bij jouw wastafel. Kijk bijvoorbeeld eens bij de pluggen met een push open mechanisme. Deze zijn erg makkelijk in gebruik. Wanneer je geen overloop in je wastafel hebt, is het beter om geen afsluitbare afvoerplug te nemen. Zo voorkom je dat je wastafel kan overlopen wanneer je per ongeluk de kraan open laat staan.

Sifons

Een sifon voorkomt onfrisse luchtjes en kan erg handig zijn wanneer er iets per ongeluk in de afvoer verdwijnt. Voor het kiezen van de juiste sifon is het goed om de situatie onder de kraan goed te bekijken. Als hier weinig ruimte is, is het misschien nodig om een platte of compacte sifon aan te schaffen. Natuurlijk zorg je ervoor dat je een sifon kiest die qua diameter past op de afvoerplug. Is de sifon zichtbaar? Kijk dan ook eens bij de design sifons.

Afvoeren

De sifon wordt vervolgens aangesloten op de afvoer. Het is erg praktisch als deze twee qua diameter perfect op elkaar aansluiten, maar met een verloopstukje kom je er ook. Afvoeren moeten breed genoeg zijn om verstoppingen te voorkomen. Houdt hiervoor een minimale breedte van 40mm aan. In het assortiment van Sanidirect vind je verschillende materialen: kunststof, messing en polypropeen (pp). Ook zijn er verchroomde versies voor wanneer de afvoer zichtbaar is en je deze wilt laten aansluiten bij de uitstraling van de badkamer of toiletruimte.

Bekijk de producten

Ga je binnenkort zelf aan de slag met het het installeren van een wastafel? Of kan je wel wat hulp gebruiken? In beide gevallen ben je bij Sanidirect aan het juiste adres. We kunnen de wastafel met afvoer, sifon en plug namelijk ook voor je monteren. Voor vele soorten wastafels vind je bij Sanidirect de juiste producten om het geheel compleet te maken. Bekijk ons assortiment voor afvoeren, sifons en pluggen en profiteer direct van de scherpste prijs.

Meer badkamerinspiratie nodig?

Badkamer berekenen

Wat kost je badkamer?

Bereken de prijs van je badkamer

Start budgetplanner

Badkamer berekenen

Vraag ons magazine gratis aan

Boordevol mooie badkamers

Magazine aanvragen!