Wat is de beste plaats voor een radiator

Wat is de beste plaats voor een radiator

Ben jij bezig met het bouwen van een huis of een grondige renovatie van je huidige woning? Dan kom je op een gegeven moment op het punt dat je jezelf afvraagt waar je de radiatoren het beste kunt plaatsen. Je hebt wellicht al heel wat tijd besteed aan trucjes om energie te besparen in jouw nieuwe woning, maar ook de vraag waar je de radiatoren het beste kunt plaatsen, verdient aandacht. Wij vertellen je in deze blog dan ook graag een aantal handige tips over het plaatsen van een radiator.

Tip 1: plaats je radiatoren op de goede hoogte

Ik hoor je al denken, maar wat is dan een goede hoogte? Dat vertellen wij je graag, want in een goed geïsoleerde woning hoeven radiatoren niet per se onder het raam te staan. Je bent dan ook geheel vrij om ze overal te plaatsen. Wel is het raadzaam om met een aantal praktische zaken rekening te houden. Zo plaats je radiatoren het liefst op 3 à 5 centimeter van de muur en op ongeveer 15 centimeter boven de vloer. Dit zorgt ervoor dat de lucht zich beter kan circuleren rondom de radiator, waardoor de warmte afkomstig van de radiator beter verspreid wordt.

Tip 2: benut de verloren ruimte in huis

Een andere tip is om de ruimte van jouw woning zo optimaal mogelijk te benutten. Dit kan je doen door de onnodig verloren ruimte in jouw woning toch zo goed mogelijk te benutten door creatieve oplossingen. Radiatoren plaatsen op ‘verloren plekken’ is hiervoor dan ook een uitstekende oplossing. Heb je bijvoorbeeld tussen de douche en wastafel nog een stukje muur vrij? Overweeg dan om daar een verticale radiator te plaatsen. Evenals de ruimte onder de ramen: dé perfecte plek voor een horizontale plintradiator. Handig toch? Zo kan je deze verloren ruimte toch nog goed inzetten!

Tip 3: stijl de ruimte met designradiatoren

Veel mensen denken bij een radiator al snel aan een praktisch object. Echter kan een radiator ook dienen als designobject in huis, zeker als je kiest voor een designradiator. Het is dan ook van belang om goed na te denken over waar je jouw designradiator het beste kunt plaatsen, zodat deze het mooiste tot zijn recht komt in jouw woning. Het is niet verkeerd als een designradiator alle aandacht naar zich toetrekt, maar de designradiator kan ook zo verwerkt worden dat deze geheel opgaat in de rest van het interieur. Zo vorm je een mooi harmonieus geheel!

Bezoek onze showroom

Heb je na deze tips toch nog vragen over het plaatsen van jouw radiatoren? Dat kan! De specialisten van Sanidirect helpen je graag verder op weg met nadere tips over het plaatsen van jouw radiatoren. Breng een bezoekje aan een van onze showrooms en vraag een van onze adviseurs om advies!

Plan een afspraak