Uitgelicht: half vrijstaande baden

Uitgelicht: half vrijstaande baden

Met een half vrijstaand bad bespaar je veel ruimte in de badkamer en geniet je toch van de luxe uitstraling van een vrijstaand bad. Half vrijstaande baden worden geplaatst tegen de muur, maar hebben aan de voorkant toch de uitstraling van een vrijstaand bad. Door de verschillende maten en vormgevingen is er altijd een passend model te vinden voor jouw badkamer. Lees verder en ontdek de voordelen en eigenschappen van een half vrijstaand bad. Ook vertellen we je graag onze echte aanraders.

De voordelen van een half vrijstaand bad

Vele herkennen het probleem waarschijnlijk wel: je wilt graag een vrijstaand bad, maar je hebt slechts een beperkte ruimte in je badkamer. Een half vrijstaand bad biedt de oplossing! Een half vrijstaand bad wordt namelijk tegen de muur geplaatst, waardoor je ruimte bespaart. Dit bad wordt daarom ook wel ‘Back to Wall’ genoemd. Aan de voorkant heeft het bad de uitstraling van een vrijstaand bad. Het lijkt namelijk net of het bad losstaat van de grond en de muur. Een half vrijstaand bad heeft niet alleen stijlvolle voordelen, maar ook praktische. Met een half vrijstaand bad is het namelijk gemakkelijker om het bad en de waterleidingen aan te leggen.

Tip: overweeg ook een hoekuitvoering

Wist je dat je een half vrijstaand bad op verschillende manieren in de badkamer kan plaatsen? Je hebt namelijk de mogelijkheid om alleen de achterkant te monteren aan de wand. In dit geval staat het bad aan beide zijde los van de wand, waardoor het nauwelijks afwijkt van de uitstraling van een vrijstaand bad. Ook kun je ervoor kiezen om het bad in een hoek te plaatsen, waardoor zowel de achterzijde als een zijkant bevestigd wordt aan de muur. Op deze manier houdt je nog meer ruimte over!

Een half vrijstaand bad in iedere stijl

Een half vrijstaand bad werd voorheen voornamelijk geplaatst in een landelijke of klassieke badkamer. De half vrijstaande baden zijn echter in steeds meer uitvoeringen verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd een bad te vinden dat perfect aansluit bij jouw badkamerstijl. We lichten hieronder prachtige, half vrijstaande baden toe. Past dit ook bij jouw badkamer?

De mooiste half vrijstaande baden

Ben Vico baden: De baden van Ben Vico zijn prachtige, half vrijstaande baden met een moderne touch. Deze baden zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Onderstaande baden hebben een ovalen vorm met een strakke uitstraling. Het luxe design zorgt ervoor dat het past bij vrijwel iedere badkamerstijl. Benieuwd geworden? Kom dan langs in één van onze winkels en maak online alvast een afspraak zodat je zeker weet dat wij tijd voor jou reserveren.

Plan een afspraak