Uitgelicht: het materiaal Solid Surface

Uitgelicht: het materiaal Solid Surface

Solid Surface is de laatste jaren ontzettend populair geworden in de Nederlandse badkamers. Dit materiaal heeft een aantal bijzondere eigenschappen en voordelen. Solid Surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’ en is een product op basis van acryl-mineraalgrondstof. De producten met dit materiaal zijn altijd verstandige lange termijn keuzes. De producten zijn namelijk slijtvast, schoon, vochtbestendig en vlekwerend. Het materiaal zorgt ervoor dat bijtende stoffen het oppervlak niet aantasten.

De voordelen van Solid Surface

  • Prachtige afwerking. Het materiaal heeft een prachtige afwerking, omdat het geen naden en poriën bevat. Daarnaast zorgt de mat witte kleur voor een moderne uitstraling.
  • Sterk. Het massieve materiaal is sterk en dat betekent dat deze ook goed tegen een stootje kan. 
  • Milieuvriendelijk. Het materiaal wordt van een biologische steensoort gemaakt, waardoor het ook nog eens milieuvriendelijk is.
  • Hygiënisch. De producten blijven gemakkelijk schoon en hebben daardoor weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het materiaal bestendig tegen water en de meeste chemische stoffen.
  • Duurzaam. Het materiaal is van hoge kwaliteit waardoor het lang mee gaat. Het materiaal blijft eruit zien alsof het nieuw is.

De toepassingen van Solid Surface

Solid Surface wordt voornamelijk gebruikt in badkamers, keukens en toiletten. Door de vochtbestendigheid en het hygiënische gemak is het vooral een populair product in de badkamer. Meubilair zoals een wastafel, waskom, ligbad, douchebak en fontein zijn voornamelijk (deels) gemaakt van dit materiaal.

De populaire producten van Solid Surface

  • Ben Altea vrijstaand bad: Dit vrijstaande bad is gemaakt van het materiaal Solid Surface. De mat witte kleur zorgt voor een luxe en tijdloze uitstraling. 
  • Ben Solid douchevloer: Ook bij dit product zorgt de Solid Surface voor een luxe uitstraling en is daarnaast slijtvast, schoon, vlek- en vochtbestendig.

Kom langs in een van onze winkels

Ben je benieuwd naar de producten van Solid Surface of wil je de mogelijkheden bekijken? Loop dan binnen in een van onze winkels of maak een afspraak en bekijk de producten in het echt! Uiteraard helpen de medewerkers je graag bij het maken van de juiste keuze.