Mozaïek badkamers

Mozaïek badkamers

Waan jezelf in luxe sferen met een badkamer van mozaïek. Mozaïek is van alle tijden en past in elke type interieur. Of je nou een ultra moderne badkamer of een klassieke badkamer wil, mozaïek tegels geven een prachtige uitstraling aan je badkamer. De kleine steentjes zijn de ideale keuze voor de badkamer, omdat ze zowel als wandtegel als vloertegel geschikt zijn. Je badkamer krijgt gegarandeerd een uniek uiterlijk met mozaïek. Inspiratie en tips om badkamer mozaïek tegels te plaatsen vind je hier.

Wat is kenmerkend voor een mozaïek badkamer?

Mozaïektegels herken je aan de kleine tegeltjes met oorspronkelijk een vierkante vorm. Tegenwoordig zien we ook veel mozaïektegels in andere vormen, zoals rond, ovaal of zeshoekig. De kleine tegeltjes zijn los te koop of als matje. Het voordeel van een mozaïek matje is dat het gemakkelijk en snel aan te brengen is.

Welke soorten mozaïek zijn er?

Om je badkamer een speelse of moderne look te geven zijn mozaïek tegels in verschillende materialen en vormen verkrijgbaar. Alle soorten mozaïek kunnen met elkaar gecombineerd worden. De verschillende soorten lichten we hier voor je toe.

  • Glas mozaïek: dit type mozaïek zorgt voor een heldere kleur met speelse effecten. Het grootste voordeel is dat je een krasbestendig oppervlak creëert. Daarnaast zijn de tegels hygiënisch en eenvoudig te onderhouden.
  • Traditionele kiezelmozaïek: dankzij deze mozaïek soort tover je jouw badkamer om tot een ware wellnessruimte. De grote keien vloeien zichtbaar in elkaar over. Hierdoor lijkt de vloer of wand één geheel.
  • Mozaïek uit natuursteen: bij deze soort zijn er meerdere soorten natuurstenen mogelijk. De meest gebruikelijke zijn hardsteen, graniet en marmer. Door deze verschillende steensoorten krijg je echt een unieke badkamer.
  • Keramische mozaïek tegels: keramiek is het ideale materiaal voor in de badkamer. Keramische tegels zijn sterk, hard en hygiënisch. Alle vormen en kleuren zijn mogelijk.

Mozaïek badkamer iets voor jou?

Wil jij een unieke, schitterende mozaïek badkamer? Maar weet je nog niet precies welke soort mozaïek badkamertegels het beste passen in jouw badkamer? Kom dan naar een van onze Sanidirect winkels om het uitgebreide assortiment mozaïek tegels te bekijken.

Plan een afspraak