Tips & tricks: een klein toilet inrichten

Tips & tricks: een klein toilet inrichten

Een klein toilet kan met handige tips en tricks zo ingericht worden dat de ruimte optimaal gebruikt wordt. Ondanks dat deze ruimte niet de eerste ruimte is waar je bij denkt bij het interieur van je huis zijn er veel mogelijkheden voor een klein toilet. Met enkele handige tips kun je de ruimte gemakkelijk groter laten lijken. Ben je benieuwd hoe dat kan? Lees dan snel verder.

Tips en tricks

Om jouw kleine toiletruimte zo optimaal mogelijk in te richten hebben we hier een aantal handige tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

  • Tegels De basis van iedere ruimte ligt bij de tegels. Tegels hebben een grote impact op de ruimte, ze kunnen deze groter of juist kleiner laten lijken. Grote tegels laten de ruimte bijvoorbeeld groter lijken. Minder lijnen en voegen zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor het toilet groter oogt. Daarnaast zijn glanzende tegels met een enkele, bij voorkeur lichte, kleur een goede keuze voor een kleine ruimte. Wil je de ruimte hoger of breder laten lijken? Door de tegels liggend te plaatsen creëer je een breder effect, terwijl tegels in de lengte juist de hoogte van de ruimte accentueren.
  • Ondiep inbouwreservoir Er bestaan speciale ondiepe inbouwreservoirs met smalle bedieningsplaten die perfect passen in een kleine toiletruimte. Het verschil in centimeters lijkt klein, maar kan in werkelijkheid een groot verschil maken in de aanblik. Combineer dit inbouwreservoir met een compact wandcloset en je bespaart direct veel ruimte.
  • Accessoires Hoe meer accessoires in de ruimte, hoe drukker de ruimte wordt. Hierdoor kan de toiletruimte al snel kleiner ogen. Beperk het aantal accessoires daarom en zorg dat alleen de essentiële onderdelen aanwezig zijn. Een zwevende plank of nissen in de muur dienen als opbergruimte voor bijvoorbeeld toiletrollen of schoonmaakmiddelen. Tot slot kan een spiegel veel betekenen voor een kleine ruimte. Door de weerkaatsing van het licht wordt de toiletruimte optisch groter en creëer je meer openheid.

Meer weten? Maak een afspraak

Wil je meer weten over het inrichten van een kleine toiletruimte en wil je specifiek advies over jouw situatie? Maak dan een afspraak in een van onze filialen voor een persoonlijk en gepast advies. Onze professionele adviseur bekijkt samen met jou de mogelijkheden om zo tot een passende oplossing te komen. Neem alvast een kijkje bij onze complete toiletruimtes online.