Tips & tricks: een klein toilet inrichten

Tips & tricks: een klein toilet inrichten

Een klein toilet kan met handige tips en tricks zo ingericht worden dat de ruimte optimaal gebruikt wordt. Ondanks dat deze ruimte niet de eerste ruimte is waar je bij denkt bij het interieur van je huis zijn er veel mogelijkheden voor een klein toilet. Met enkele handige tips kun je de ruimte gemakkelijk groter laten lijken. Ben je benieuwd hoe dat kan? Lees dan snel verder.

Toilet klein
apart toilet

Kleine toiletruimte inrichten

Om jouw kleine wc ruimte zo optimaal mogelijk in te richten hebben we hier een aantal handige tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

 • Grote tegels met dunne voegen

  Tegels hebben een grote impact op de ruimte, ze kunnen deze groter of juist kleiner laten lijken. Grote tegels laten de ruimte groter lijken. Minder lijnen en voegen zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor het toilet groter oogt. Wil je de ruimte hoger of breder laten lijken? Door de tegels liggend te plaatsen creëer je een breder effect, terwijl tegels in de lengte juist de hoogte van de ruimte accentueren.

 • Ondiep inbouwreservoir en compacte hangtoiletten

  Er bestaan speciale ondiepe inbouwreservoirs met smalle bedieningsplaten die perfect passen in een kleine toiletruimte. Het verschil in centimeters lijkt klein, maar kan in werkelijkheid een groot verschil maken in de aanblik. Combineer dit inbouwreservoir met een compact hangtoilet en je bespaart direct veel ruimte.

 • Minimalistische accessoires

  Let bij het kleinste kamertje inrichten ook op het aantal accessoires. Hoe meer accessoires in de ruimte, hoe drukker de ruimte wordt. Hierdoor kan de toiletruimte al snel kleiner ogen. Beperk het aantal accessoires daarom en zorg dat alleen de essentiële onderdelen aanwezig zijn. Een zwevende plank of nissen in de muur dienen als opbergruimte voor bijvoorbeeld toiletrollen of schoonmaakmiddelen.

 • Een grote (ronde) spiegel

  Tot slot kan een spiegel veel betekenen voor een klein toilet. Door de weerkaatsing van het licht wordt de toiletruimte optisch groter en creëer je meer openheid. De vorm kan hierin ook een grote rol spelen. Een rond exemplaar heeft een ruimtelijk effect.

+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Donkergroen

Inspiratie voor klein toilet indelingen

Je kunt op meerdere manieren jouw kleine toilet inrichten. Bekijk onderstaande 2D plattegronden en ontdek wat er mogelijk is voor jouw kleinste kamertje in huis. Onze adviseurs zijn van alle markten thuis en kunnen met iedere ruimte raadt.

Toilet klein
apart toilet
Toilet klein
apart toilet

Inspiratie opdoen

Naast de inrichting, is ook de uitstraling van je kleine toilet belangrijk. Hierbij heb je keus uit verschillende stijlen en kleuren. Wij zetten wat voorbeelden voor jou op een rijtje!

Meer weten? Maak een afspraak

Wil je meer weten over het inrichten van een kleine toiletruimte en wil je specifiek advies over jouw situatie? Maak dan een afspraak in een van onze filialen voor een persoonlijk en gepast advies. Onze professionele adviseur bekijkt samen met jou de mogelijkheden om zo tot een passende oplossing te komen. Neem alvast een kijkje bij onze complete toiletruimtes online.

+
Duravit Me By Starck Wandcloset Combipack 37x57x36 cm Wit Wondergliss
+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging