Het reinigen van je douche doe je zo

Het reinigen van je douche doe je zo

Het is erg belangrijk om je douche goed te reinigen. Je kent het vast wel: je hebt net de badkamer schoongemaakt en de kalkaanslag in je douche is na een dag al weer te zien. De witte aanslag op het glas, vieze voegen en de grauwe douchecabine zijn geen prettig gezicht. Om deze reden is het erg belangrijk dat je de douche goed reinigt. Dit zorgt niet alleen voor een fris uiterlijk, maar ook voor een hygiënische badkamer. Met onze schoonmaaktips ben jij verzekerd van een superfrisse badkamer en douche. Ben je benieuwd wat de beste manier is om je douche te reinigen? Lees dan snel verder of bekijk direct onze schoonmaakproducten in de webshop. Lees hier meer over het schoonmaken van je badkamer.

Droog je douchewanden altijd goed

Dit is misschien niet de tip die je het liefste wilt horen, maar wel de meest effectieve. Droog na het douchen altijd de vloer en wanden. Hierdoor blijft er geen opgedroogd water achter dat zorgt voor aanslag en kringen in je douche. Dit kun je doen met een wisser, zoals de Ben Care glaswisser. Dit is een zeer functionele en stijlvolle handwisser, waarmee je je douche eenvoudig schoonmaakt. Droog naast de wanden ook direct je kraan af met je handdoek of een droge doek en geniet voortaan van een schone douche.

Kies voor een goede douchereiniger

Daarnaast is het goed om één keer in de week je douche goed te reinigen met een douchereiniger. Onze favoriet is de Sealskin douchereiniger. Dit is een reinigings- en onderhoudsmiddel in één en reinigt kunststof, glas en aluminium. Heb je bijvoorbeeld een inloopdouche met glazen wanden of een douche met een aluminium profiel en een kunststof douchebak? Dan is deze douchereiniger geschikt voor het volledige onderhoud van jouw douche. Daarnaast beschikt deze reiniger over een spuitflacon, waardoor het product gemakkelijk en snel te gebruiken is.

Bescherm je douchewand

Wanneer je douchewand een anti-kalk behandeling heeft is de wand gemakkelijk in onderhoud. Water loopt direct van de wand af en zo kan kalk zich minder snel hechten. Heeft je douchewand geen anti-kalk behandeling? Dan kun je deze zelf aanbrengen met het Sealskin anti-kalk verzorgingspakket. De set bestaat uit drie flesjes anti-kalk, een schuurspons, pads, handschoenen en een gebruikershandleiding. Met behulp van de handleiding is het aanbrengen eenvoudig. Door de anti-kalk behandeling geniet je jarenlang van een kalkvrije douche!

Vergeet je douchekraan niet!

De douchekraan wordt vaak vergeten. Om kalkvlekken te voorkomen is het belangrijk de douchekraan dagelijks af te drogen met een droge, zachte handdoek. Het grondig reinigen van de kraan kan met de GROHclean kraanreiniger. Deze verwijdert en voorkomt de aanhechting van kalkaanslag, water, vuil en zeepresten. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen op de kraan deze kunnen de kraan beschadigen.

Kom langs in één van onze winkels

Zijn de genoemde producten iets voor jou of ben je op zoek naar een ander schoonmaakproduct? Bekijk dan onze webshop of loop binnen in een van onze Sanidirect winkels en bekijk onze producten. Uiteraard helpen de medewerkers je graag bij het maken van de juiste keuze en geven zij je advies over het onderhoud van een douche.