De voordelen van een douche wc

De voordelen van een douche wc

Hoe werkt een douche wc?

Iedereen kent wel de traditionele bidet. Een douche wc is een toilet en bidet in één, multifunctioneel dus! Met een druk op de knop start het reinigingsmechanisme, waarna een sproeikop uit de binnenkant van de toiletpot schuift. De temperatuur van het water en soort straal bepaal je zelf. Zo kun je kiezen voor een pulserende of juiste een vaste straal. Sommige modellen beschikken ook over een ingebouwde föhn. Nadat de reiniging door de waterstralen is afgerond, droogt deze föhn het onderlichaam. Daarnaast zijn er ook douche wc’s die beschikken over extra functies, zoals een verwarmde toiletzitting, een softclose sluitingsmechanisme en reiniging van de toiletbril na gebruik.

Wat zijn de voordelen?

  • Ervaar optimale hygiëne 
    Het grootste voordeel van een douche wc ten opzichte van een traditioneel toilet is de hygiëne. Jij hoeft je handen niet meer te gebruiken, zodat deze schoon blijven. Bovendien wordt het onderlichaam door het water veel beter gereinigd dan met wc-papier.

  • Geniet van ultiem comfort
    Een douche wc doet het werk voor jou. Neem plaats en pak er een krant of tijdschrift bij. Met slechts één druk op de knop start de reiniging, waarna je het toilet kunt verlaten. Ook het handen wassen na je toiletbezoek hoeft niet meer vanzelfsprekend te zijn, doordat je deze niet gebruikt.

  • Draag je steentje bij aan een beter milieu
    Het mechanisme van een douche wc is niet alleen een multifunctioneel, hygiënisch en comfortabel. Het is ook nog eens zeer duurzaam! Denk eens aan al het toiletpapier dat je hiermee bespaart. Op deze manier draag jij jouw steentje bij aan een beter milieu.

Maak een afspraak

Lijkt een douche wc jou wel wat? Bekijk de verschillende douche wc’s in het assortiment van Sanidirect, waar je A-merken vindt zoals Grohe, Geberit en Duravit. Bekijk het aanbod direct. Wil je graag meer advies over douche wc's? Kom dan langs in de dichtsbijzijnde showroom