Wat is de perfecte badkamerverlichting?

Wat is de perfecte badkamerverlichting?

Badkamerverlichting is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je badkamer gaat inrichten. Toch is het belangrijk om hierover na te denken, zeker als je je badkamer ziet als een fijne ruimte waar je in alle rust kan ontspannen en tijd voor jezelf kan nemen. Wij geven je vast wat ideeën ter inspiratie voor jouw badkamerverlichting. Want je kunt het maar beter in één keer goed doen!

De belangrijkste badkamerverlichting

De belangrijkste verlichting om te beginnen is de algemene verlichting die de hele ruimte verlicht. Dat kan een plafondlamp zijn, maar vaak zijn het spotjes. Tip: kies meerdere (inbouw)spots die kantelbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat je deze op verschillende plekken kan richten voor indirecte en daardoor sfeervolle verlichting. Daarnaast raden wij je ook aan om voor dimbare spotjes te kiezen. Hiermee kun je verschillende sferen creëren in de badkamer. Het felle licht is bijvoorbeeld handig om te controleren of de kleur van verschillende kledingstukken bij elkaar matchen terwijl het voor een ontspannende douche- of badsessie heel prettig kan zijn om het licht zachtjes te dimmen. Misschien met een muziekje erbij?

Verlichting voor het precisiewerk

De badkamer gebruik je natuurlijk ook voor nauwkeurige taakjes zoals scheren en make-up aanbrengen. Vaak kun je dan wat extra, gericht licht gebruiken waarbij je niet in je eigen schaduw staat. Dat kun je oplossen door voor geïntegreerde spiegelverlichting te kiezen aan weerszijden van de spiegel op ooghoogte. Zo krijg je een gelijkmatige lichtverdeling waardoor je perfect kunt zien.

Extra sfeer en accenten

In badkamers zien we steeds vaker sfeer- en accentverlichting. Zo dienen LED-strips bijvoorbeeld voor extra sfeerverlichting in hoeken of nissen. Dat kan ook in de badkamer. Gebruik LED-strips bijvoorbeeld bij het bad, dan krijg je een soortgelijk effect als kaarsen in je badkamer. Voor de romantici onder ons: doe het grote licht uit en alleen de sfeerverlichting aan. 

Advies bij het maken van een lichtplan?

Onze adviseurs denken graag met je mee bij het opstellen van een lichtplan voor je nieuwe badkamer. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak via onze website.