De tijdloze en gezellige badkamer van Henry en Silvie

Badkamer tijdloos en gezellig van Henry en Silvie

Henry (45) en Silvie (42) wonen samen met hun dochters Madelein (7) en Elise (9) in een rijtjeswoning aan de rand van Zwolle. Het huis, gebouwd in de jaren zeventig, heeft een prachtig uitzicht over de weilanden rondom de stad. Henry en Silvie kochten het huis vijftien jaar geleden en daarom was het nu tijd voor een flinke opknapbeurt. De eerste klus was de badkamer, want die schreeuwde om een make-over.

Henry, Silvie en hun kinderen
Overzichtsfoto van de badkamer van Henry en Silvie

Grijsbruine kleine tegeltjes, een terracotta vloer, een klein dakraam en glazen deur die niet goed meer sloten: de oude badkamer van Henry en Silvie had hun beste tijd gehad. Silvie: “Onze oude badkamer was hoognodig aan vervanging toe. Toen we hier vijftien jaar geleden kwamen wonen, was ‘ie nog best nieuw en daarom hebben we hem laten zitten. Maar na jarenlang intensief gebruik, was het tijd voor iets anders.”

Badkamerwensen

Henry en Silvie maakten geen overhaaste beslissingen. Ze namen ruim een jaar de tijd om zich te oriënteren en de voor hun gezin perfecte badkamer samen te stellen. Henry: “Ik had een telefoon vol met schermafbeeldingen van badkamers die ik mooi vond. De meeste badkamers zijn wit met een grijze vloer, maar wij wilden graag iets anders, waar meer warmte uitstraalt.” De keuze is uiteindelijk gevallen op een licht beige wand- en vloertegel, gecombineerd met antraciet wanden, geborsteld zwarte kranen en een breed houten badmeubel met stoere kommen erop. Warm, sfeervol met een tijdloos gevoel, precies zoals het stel het graag heeft.

Handig nisje
Handig nisje met bijpassend accessoires

Tip: Wil jij inspiratie opdoen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Kijk voor meer badkamerinspiratie op onze website, of kom vrijblijvend langs in één van onze winkels en ontdek onze uitgebreide collectie in de showroom.

Indeling uittapen

Aan de indeling van de badkamer hebben ze weinig veranderd: “We zitten hier onder de schuine kap, dus qua indeling kunnen we niet zoveel kanten op. We hebben er nog even over gedacht om een bad toe te voegen, omdat ik daar vroeger altijd zo van genoot. Maar nadat we de plattegrond met tape hadden uitgelegd in de oude badkamer, zagen we dat het dan wel erg krap zou worden. We hebben liever wat meer ruimte, ook met het oog op de toekomst, als de meisjes ouder worden en lekker lang voor de spiegel willen staan,” vertelt Henry. Omdat licht en ruimte zo belangrijk is voor het gezin, besluiten ze om het oude dakraam te vervangen voor een groter exemplaar. Zo valt er lekker veel licht naar binnen. Henry: “Als je staat de douchen, met uitzicht op de bomen, heb je elke dag een ander schilderij als uitzicht.”

+
Ben Gravite spiegel 140x70cm mat zwart
+
Ben Paros Designradiator 60,5x153,5 cm
+
Saniselect Letto spiegelverlichting LED inclusief trafo 30 cm zwart
+
Ben Limara badmeubelset 140cm cape elm/mat zwart
+
Saniselect Modella Inloopdouche 120x210 cm Helder Glas Mat Zwart met Handdoekhouder
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart
We wisten na een jaar oriënteren precies wat we wilde hebben, dus konden we eigenlijk alles zo uitzoeken. De adviseur dacht goed met ons mee een adviseerde ons om voor de geborsteld zwarte kranen te gaan, in plaats van koper. Daar zijn we nog steeds erg blij mee!

Advies door Sanidirect

De keuze voor Sanidirect was snel gemaakt. Een neef van Henry werkt als badkamerinstallateur regelmatig voor Sanidirect en adviseerde ze om eens naar de winkel in Meppel te gaan. Henry: “We wisten na een jaar oriënteren precies wat we wilden hebben, dus we konden eigenlijk alles zo uitzoeken. De adviseur dacht goed met ons mee en opperde soms nog een alternatief, maar we wisten eigenlijk precies wat we wel en niet wilden hebben. De enige grote wijziging die we ten opzichte van ons eerste plan doorgevoerd hebben, zijn de geborsteld zwarte kranen, in plaats van koper. Daar zijn we heel blij mee.”

+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Geborsteld Zwart
+
Saniselect Opzetwastafel rond Ø 40x12 cm natuursteen
+
Ben Fixed Wastafelplug niet-afsluitbaar Geborsteld Zwart
Zwart geborstelde kraan met gezelige accessoire

Tip: Vind jij het net als Henry en Silvie fijn om advies te krijgen van onze experts? Maak dan vrijblijvend online je afspraak bij een showroom bij jou in de buurt!

Drie weken installeren

De neef van Henry komt de badkamer natuurlijk ook installeren. Dat betekent drie weken douchen bij ouders en schoonouders, die gelukkig vlakbij wonen. Silvie: “We bleven dan meteen eten, het was hartstikke gezellig. Maar drie weken is ook lang genoeg hoor.” In die drie weken wordt het dakraam vergroot, de nieuwe badkamer geplaatst en alles strak afgewerkt. Henry: “Ik was enorm onder de indruk van de kitter: een vakman die echt het verschil gemaakt heeft. Daar denk je normaal nooit over na, maar het strakke kitwerk in precies de juiste kleur is echt de kroon op onze badkamer.”

Kastje met scheermateriaal
Luxe geborstelde zwarte handdouche
Het is een hele fijne plek geworden om ’s ochtends op te starten en ’s avonds de dag af te sluiten.

Het resultaat

Het gezin is meer dan tevreden met het resultaat. Henry: “Het is het plaatje geworden dat we in ons hoofd hadden.” Het exacte budget blijft onbenoemd, maar, zegt Henry: “We zijn wel iets boven ons financiële plaatje uitgekomen. Je vergist je snel in materialen die nodig zijn voor de installatie en ook vakmensen kosten gewoon geld. Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat de badkamer er perfect in zit, tot in de kleinste details. Dus het was het waard!” Silvie: “Het is een hele fijne plek geworden om ’s ochtends op te starten en ’s avonds de dag af te sluiten.”

+
Ben Pro Flush Style Drukplaat Wit
+
+
Trendy bijpassende accessoire

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw badkamer gaat kosten.

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment
Henry: “Ik kan echt genieten van mijn dagelijkse scheerbeurt. Ik scheer me nat, met een kwast en scheerzeep, en neem er echt de tijd voor.” Silvie: “Ik geniet van het plezier van de meisjes als ze samen onder de douche aan het spelen zijn. Ze hebben er nu alle ruimte voor.”

Beste keuze die we gemaakt hebben
Henry: “De glazen douchewand en de regendouche zijn de beste aankopen. Heerlijk.”

Onze tips voor iedereen die een nieuwe badkamer wil
Henry: “Bezuinig niet op vakmensen: een goede tegelzetter en een kitter zijn hun geld meer dan waard.” Silvie: “Maak gebruik van accessoires om de badkamer aan te kleden. Met oudroze handdoeken en accessoires, goudkleurige accenten en planten benadrukken we de warme sfeer, zonder dat het heel bont of druk wordt.”

Geïnspireerd door de badkamer van Marleen en Henry?

Wil jij ook graag kleur in je badkamer verwerken, maar vind je het lastig hoe dit op een subtiele en stijlvolle manier te doen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak