De royale badkamers met mozaïeken nissen van familie Boerrigter

familie Boerrigter

Henk (68) en Mieke (65) bouwden vorig jaar een splinternieuwe notariswoning in De Lutte, vlak bij de Duitse grens. Een karakteristieke eengezinswoning tot in de puntjes perfect afgewerkt, inclusief schoonheidssalon aan huis. Opvallend aan de woning is de eenheid in de sfeer. Dat geldt ook voor het sanitair: zowel de twee royale badkamers als de toiletruimtes kennen een uniforme stijl. De ruimtes ademen rust, maar hebben ook een bepaalde speelsheid dankzij de mozaïek tegeltjes in de nissen en sfeervolle spots.

familie Boerrigter
mozaïeken nissen

Maar liefst achttien jaar lang woonden Henk en Mieke met hun zonen in Duitsland. Henk: “Toen onze zoons ‘uitvlogen’, werd het tijd voor de weg terug naar Nederland. We verkochten ons huis in Duitsland met flinke overwaarde, het geld investeerden we in nieuwbouw. We wilden een tiptop afgewerkt huis met alles erop en eraan”.

Samen met hun architect ontwierpen Henk en Mieke een zogeheten ‘notariswoning’. “Zo’n woning is gericht op de toekomst, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond”, vertelt Henk. Mieke vult aan: “Hoewel we nu met z’n tweeën zijn, hebben we ook de hele bovenverdieping ingericht. Daar zijn vier extra slaapkamers en een tweede badkamer”. Henk: “Als je iets doet, doe het dan goed. Zolang we mobiel zijn, hebben we lekker de ruimte; met twee badkamers voor eigen gebruik.”

+
Ben Limara Hoge kast links 35x29x165 cm Nebraska Eiken/Aluminium
+
Ben Limara Wastafelonderkast 140x44,5x50cm Nebraska Eiken/Aluminium
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Gestructureerd Zwart
+
Saniselect Douchegoot 100x7 cm Zwart

Badkamerwensen

Een notariswoning is een woning die zich kenmerkt door haar symmetrie en de rijke uitstraling in materiaalgebruik en detaillering. “Die stijl wilden we doortrekken naar de badkamers en toiletten, zodat in het hele huis een echte eenheid voelbaar is”, vertelt Mieke. Henk: “Op internet hadden we wat ‘rondgesnuffeld’. Daar troffen we de mededeling van Sanidirect: Goede kwaliteit tegen een leuke, betaalbare prijs. Toen dachten wij: ‘dáár gaan we kijken’.” Mieke vult aan: “Maar we gingen wel onbevangen de showroom binnen bij Sanidirect. Met een open blik.”

Meteen verliefd

Henk en Mieke stapten de showroom in Enschede binnen. “Ik weet het nog precies: het was de tweede badkamer aan de linkerkant die direct ons hart stal”, vertelt Mieke. Henk: “De luxe materialen, de kleurstelling, de unieke nissen met mozaïek, de sfeervolle verlichting... we waren verkocht. Dit wilden wij ook!”. Samen met adviseur Julian maakte het stel een plan. Henk: “We hadden een flinke opdracht: twee complete badkamers én twee toiletruimtes – alles in dezelfde stijl. Bovendien zijn de maten van de badkamers niet bepaald gemiddeld en is de ruimte beneden inpandig, zonder daglicht. Dat vergde ontwerpskills. Julian begeleidde het proces van a tot z. Hij was goed op de hoogte van zaken en vooral heel bevlogen. Dat zag je echt terug in de 3D-tekeningen: precies zoals hij het op papier zette, is het geworden.”

+
Ben Limara badmeubelset 140cm nebraska eiken/aluminium
+
Ben Samantha Opbouwkom ovaal 50x35x16 cm Glanzend Wit
+
Ben Limara wastafelmeubelset 140cm wastafel enkel nebraska eiken/aluminium

Tip: Inspiratie opdoen maar geen idee waar je moet beginnen? Kijk voor meer badkamerinspiratie op onze website ontdek onze uitgebreide collectie in de showroom.

Resultaat: rust én speelsheid

Ook na de realisatie is de liefde voor de stijl een feit. “We genieten elke dag van de prachtige ruimtes die zowel rust ademen als een bepaalde speelsheid in zich hebben. Dat komt vooral door de nissen met mozaïeken inleg – ware blikvangers!”, vertelt Henk. In de badkamer beneden pronkt een prachtige inloopdouche met twee regendouches en een grote glazen schuifwand in licht bruin getint glas. De combinatie met het zwarte staal is krachtig. Mieke: “Dat zwart hebben we volledig doorgevoerd in andere details: van zwarte kranen tot deurkrukken en zelfs scharnieren.” Henk: “Het creëren van goed licht was ook een aandachtspunt. De mooie spots in het plafond geven een fijne sfeer”.

+
Ben Samantha Opbouwkom ovaal 50x35x16 cm Glanzend Wit
+
Ben Round One Handdouche Geborsteld Zwart
+
Ben Doucheslang metaal 125cm Geborsteld Zwart

Ook de perfecte afwerking draagt bij aan het totaalplaatje. Henk: “Bij het creëren van nissen in een muur met een inleg van mozaïektegels, is symmetrie echt belangrijk voor het eindresultaat. Je kunt iets nog zo mooi samenstellen, de afwerking maakt het. De installateurs van Sanidirect hebben fantastisch werk geleverd; echt vakmanschap. Geen tegel of voegje zit verkeerd. Overal is over nagedacht, tot op de millimeter nauwkeurig”.

Budget

Dankzij de flinke overwaarde van het vorige huis waren Henk en Mieke niet gebonden aan een bepaald budget. “We zochten vooral een partij die bekend stond om goed materiaal tegen een redelijke prijs. Zo kwamen we bij Sanidirect”, vertelt Henk. “Over de prijs zijn we het dan ook snel eens geworden. Voor € 20.000 euro hebben we vier complete ruimtes in kunnen richten. En wát voor ruimtes!”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een kostenindicatie van jouw droombadkamer.

+
Ben Segno Wandcloset Xtra Glaze Wit Free Flush
+
Ben Compact Flush Lomex bedieningspaneel 2-knops tbv BCF/BCF112 glans wit

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Henk: “Dat zijn echt onze momenten samen. Élke ochtend stappen we onder onze dubbele regendouche. Naderhand maken we de tegels en glaswand samen droog.” Mieke: “Op zondag maken we er echt een uitgebreid tafereel van: we zetten een muziekje aan en gaan lekker badderen in onze badkamer boven.”

Beste keuze die we hebben gemaakt: Henk: “Dat we echt eenheid in huis hebben gecreëerd en alles op elkaar hebben afgestemd. Nergens een afwijking in stijl, daar word ik blij van.” Mieke: “We hadden ook kunnen kiezen voor verschillende stijlen in de verschillende ruimtes, maar gelukkig hielden we het gehele plaatje voor ogen.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Henk: “Als je echt eenheid in stijl wilt, is het heel handig om een modelbadkamer als uitgangspunt te nemen. Alles is dan al op elkaar afgestemd. Voor ons werkte dat goed.” Mieke: “Als je een showroom binnenloopt, een modelbadkamer ziet en direct verliefd bent... Dan weet je: dit is het!”

familie Boerrigter
mozaïeken nissen
Maak een afspraak

Geïnspireerd door de badkamer van Henk en Mieke?

Wil jij ook graag je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!