Een oase van rust in de luxe ensuite badkamer van familie Silie-Verboom

Een oase van rust in de badkamer van familie Silie-Verboom

In januari 2023 ontvingen Cindy (37) en haar man Ruengeelo (39) trots de sleutel van hun nieuwe twee-onder-een-kapwoning in Waddinxveen. Binnen tien weken hadden ze het casco opgeleverde huis verbouwd en trokken ze erin met hun drie kinderen van 13, 7 en bijna 3. “Onze favoriete ruimte? De zolderverdieping die aanvoelt als een echte hotelsuite”.

terazzo badkamer
terazzo badkamer

Cindy wist precies wat ze wilde: een héle verdieping voor ‘de ouders’. Cindy: “Wij zouden slapen op zolder, dat stond vast. Maar de ruimte was zó groot – daar moest iets speciaals mee! Toevallig boekten we in die tijd een hotelkamer met zo’n vrijstaand bad midden in de ruimte. Meteen wisten we: dit willen wij thuis!”. Het plan voor een suite met een slaapgedeelte, een ensuite badkamer én een inloopkast was gemaakt. De ultieme ‘hotelbeleving’, die ontzettend goed is uitgepakt. Cindy: “In heb begin grapten we tegen elkaar: “hoe laat moeten we morgen uitchecken?”

+
Ben Vico halfvrijstaand bad (back to wall) Mat wit 180x80cm met badafvoer/overloop Mat wit
+
Saniselect Guarda Onderkast 120x50,5x60 cm Bardolino Eiken
+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 100 cm
+
Ben Rodena Opbouwkom Ø 40x15 cm Mat Wit
In het begin grapten we tegen elkaar: hoe laat moeten we morgen eigenlijk uitchecken?

Badkamerwensen

De nieuwe badkamer moest echt een oase van rust worden. “Onze kinderen zijn best wel druk, dus ik heb behoefte aan een plek waar wij ons als ouders kunnen terugtrekken zonder allerlei prikkels. Daarom kozen we voor natuurlijke kleuren.” Voor Cindy’s man was het vooral belangrijk om een goed bad te hebben. “Maar ook daar had ik wel een idee over”, vertelt Cindy lachend. “Absoluut geen hoogglans, glas of porselein, want ik houd niet van schoonmaken!”. Samen met de adviseur van Sanidirect koos Cindy voor een kalkbad. “Zo’n bad is van zachter materiaal, wat past bij de neutrale setting. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk: je hoeft het niet op te poetsen”.

+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool RVS-Look
+
Ben Doucheslang metaal 125cm Geborsteld Nickel
+
Ben Vico halfvrijstaand bad (back to wall) Mat wit 180x80cm met badafvoer/overloop Mat wit
Ons bad is van zachter materiaal, wat helemaal past in de neutrale setting.

Open karakter

De zolderverdieping kenmerkt zich door de karakteristieke hoge nissen en de schuine hoeken. De open structuur moest voor Cindy behouden blijven, zonder muren en tussenwandjes. “Alle sanitair is weggewerkt in het T-element in het midden van de ruimte. Je kunt letterlijk ‘een rondje maken’ en je hebt alles gehad. De aannemer vroeg nog: ‘willen jullie écht geen afgesloten ruimte?’, maar nee: dit is precies hoe we het voor ogen hadden.” Dan zijn er nog de cirkelvormen die de ruimte verrassend ‘breken’. Cindy: “Geloof het of niet, maar per toeval is er een cirkelthema ontstaan. Op vier meter hoogte bevinden zich ronde raampjes die in combinatie met de grote ronde spiegel en de extra grote ronde kroonluchter in de nis zorgen voor een prachtig contrast met de hoekige elementen in de kamer.”

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe.

Grootste uitdaging

Cindy was met haar plan bij verschillende sanitair winkels geweest. “Niemand leek te begrijpen wat ik voor ogen had. En áls ze het al begrepen, werd het een niet te betalen plan”. Tot Cindy de megastore van Sanidirect in Den Haag binnenliep. “Geloof het of niet, maar hier was ik binnen een uur klaar! Adviseur Mariska heeft fantastisch werk verricht. Ik deelde mijn wensen, zij nam de maten over, tekende het plan in en voor ik het wist liepen we een rondje door de zaak om de juiste materialen en producten te kiezen. Ze adviseerde er zelfs een goede aannemer bij. Het plan viel ook nog eens binnen budget.”

3d badkamer
2d badkamer
“Binnen een uur stond het hele plan op papier.
Probeer de 3D-tool

Budget

€20.000 euro was het budget voor de nieuwe badkamer. Cindy: “In tegenstelling tot badkamerconcurrenten lukte het Sanidirect wél om binnen budget te blijven. Samen met Mariska kozen we de materialen en producten prijstechnisch slim uit en zo kwamen we op een totaalbedrag dat ons precies paste”.

Tip:: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw ideale badkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

+
Ben Lavion 250 Regendoucheset Cool Geborsteld Nickel
+
Ben Doucheslang metaal 175cm Geborsteld Nickel

Eindresultaat

Een hele verdieping voor Cindy en haar man alleen, dat was het idee. Maar in de praktijk loopt het net even anders. “We zien nu ook de praktische voordelen van de ruimte voor het hele gezin”. Als de kinderen in bad zitten, rommelt Cindy lekker aan; even de was opvouwen of zelf douchen. “Maar straks als de kinderen ouder zijn verkassen ze naar hun eigen badkamer hoor! Die is overigens ook niet mis. De kinderen wilden het liefst een heel huis vol goud. Daar kon ik niet in meegaan, maar in hun eigen badkamer zijn we lekker losgegaan: met marmer tegels en goud ‘all over the place’. Een groot contrast met onze eigen badkamer!”.

+
Ben Lavion Regendoucheset 25 cm Geborsteld Messing
+
Saniselect Douchegoot 80x11x6,7 cm Geborsteld Messing
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Cindy: “Genieten van ons prachtige bad - of het nu ’s avonds gezellig samen is of wanneer ik ’s ochtends de kindjes in bad zet en zelf lekker aanrommel. Het met z’n allen vertoeven in zo’n hotel chique badkamer geeft mij het ultieme gezinsgevoel.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Cindy: “Zorg dat je goed weet wat je wil, dan kun je het makkelijker overbrengen op een adviseur. Wijk vervolgens niet te veel af van je eigen ideeën of budget. Bij de concurrent kwam ik beslagen ten ijs, maar bij Sanidirect lukte het wél - zonder in te leveren op de looks.”

Beste keuze die we gemaakt hebben: Cindy: “Dat we het open karakter van de ruimte in stand hielden en er eigenlijk per toeval een prachtig cirkelconcept ontstond. De lichtinval van buiten geeft ronde schaduwen en de spiegel en lamp versterken dat beeld. Elke keer als ik in bed lig, denk ik: wat mooi!”

Geïnspireerd door de badkamer van de familie Verboom-Silie?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak hotel chique badkamer