De marmeren, luxe badkamer van Tamara en Martijn

marmeren badkamer

Tamara (26), Martijn (29) en hun vier katten zijn 2,5 jaar geleden in Kampen komen wonen. Sinds die tijd hebben ze hun hele huis verbouwd en de badkamer was de laatste stap. “De oude badkamer voelde voor ons absoluut niet prettig. Het verbouwen was een hele grote klus; die hebben we dus tot het allerlaatst bewaard.” Inmiddels zijn Tamara en Martijn niet weg te slaan uit hun ruime, luxe badkamer.

Familie Kampen
Decoratie van familie Kampen

De oude badkamer was flink verouderd: zeker 35 jaar en dus flink aan vervanging toe. Bovendien paste Martijn met zijn 2 meter lengte niet onder de oude douche. Dat moest dus anders! Vanwege de lockdown zochten Tamara en Martijn online naar inspiratie voor de nieuwe badkamer. Tamara: “We keken vooral naar winkels met zo veel mogelijk verschillende stijlen, want dan heb je de meeste keus. We vonden er een aantal, waaronder Sanidirect. We hebben direct een afspraak gemaakt met adviseur Jan-Bart om eens bij ons thuis langs te komen voor een adviesgesprek.”

Schot in de roos

Ook andere partijen kwamen langs, maar die maakten voor Tamara en Martijn geen schijn van kans. “Het voorstel van Jan-Bart was een schot in de roos. We hadden van tevoren onze inspiratie gedeeld en hij bracht alleen maar producten en stalen mee waarvan we dachten: ‘Wow, dit is echt heel mooi!’ Het was een weerspiegeling van onze woonkamer: houttinten met zwart en wit. Het was meteen raak!”

Adviseur Jan-Bart wist meteen onze wensen om te zetten naar onze droombadkamer.

+
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Geborsteld Zwart

Badkamerwensen

De oude badkamer had een bad en douche in één, maar de ruimte liet het toe om die los van elkaar te plaatsen. “En alles moest natuurlijk hoog genoeg zijn voor Martijn,” vertelt Tamara lachend. Dus de douche werd een inloopdouche, zodat er voldoende ruimte is om te bewegen. En het bad diep genoeg, zodat Martijn er ook helemaal in kan liggen. Martijn wilde ook heel graag een bankje in de douche. De mogelijkheid om alles makkelijk en snel schoon te kunnen maken, stond ook hoog op het wensenlijstje.

+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart
+
Sealskin SOHO Douchecabine 120x100 cm Draai met vast paneel Links Zwart
Badplank

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Sfeer

Het stel trok de sfeer en kleur van de woonkamer door naar de badkamer. “In de keuken hebben we een marmerblad, dus die marmerlook wilden we ook terug laten komen in de badkamer. Dat straalt echt warmte en luxe uit. Het is nu zo’n fijne en rustige ruimte dat het een verademing is om er te zijn. In de oude badkamer kwamen we liever niet.” Voor nog meer warmte koos Tamara houtlooktegels voor in de douche. Het idee was om dit ook te doen voor het wastafelmeubel, maar op het laatste moment veranderde ze van gedachten: “Ik zag bij Sanidirect een zwarte wasbak op een zwart meubel. Dat wilde ik ook!” Voor extra sfeer is er sfeerverlichting geplaatst en zijn er veel nisjes gecreëerd met persoonlijke accessoires. Ook zitten er nu boxjes in het plafond. “Zodat je in bad heerlijk kan genieten van muziek of een luisterboek.”

De nieuwe badkamer straalt warmte en luxe uit, waardoor het fijn is om er te zijn.

+
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Geborsteld Zwart
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart

Katten

De nieuwe badkamer is niet alleen voor Tamara en Martijn een fijne plek: “De katten vinden het bad erg interessant. Als ik in bad ga, mag Mila er op de klep van de toiletbril bijzitten. Vind ik wel gezellig! Pim is ook wel eens in het bad gesprongen terwijl deze leegliep. Het zijn Maine Coon katten, die vinden water helemaal niet eng. Ze vinden de douchecabine ook interessant, maar daar mogen ze niet in!”

+
Ben Vico halfvrijstaand bad rechts Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/sleuf overloop
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Geborsteld Zwart
+
Ben Round One Handdouche Geborsteld Zwart

Tip: Benieuwd welke type bad in jouw badkamer past? Wij zorgen dat het in de ruimte past - en bij jou! Van groot tot klein, van losstaande- tot hoekbaden.

Vraag en antwoord:

Mijn favoriete badkamermoment: Tamara: “Ik vind het heel fijn om ‘s avonds te douchen. We hebben een regendouche; dan zit ik op het bankje en valt het water op me. Met de sfeerverlichting aan en de cabine die zich vult met stoom ben ik echt even in mijn eigen wereld. Dat vind ik heerlijk. Helemaal in vergelijking met de oude badkamer is alles nu extra fijn!”

De beste keuze die we hebben gemaakt: Tamara: “Het vervangen van de badkamer überhaupt, haha! Praktisch gezien: we hadden eerst een inloopdouche, maar we hebben er een deur in laten zetten. Dat scheelt zo veel water overal. En we hebben bewust een langwerpige, hoge spiegel gekozen. Want Martijn is 2 meter lang en ik ben maar 1 meter 60. Zo kunnen we er allebei goed in kijken.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Tamara: “Luister naar de adviseur. We vertrouwden Jan-Bart volledig. Hij dacht onwijs goed mee gedurende het hele proces. Hij nam echt onze zorgen weg. Topservice!”

Geïnspireerd door de badkamer van Tamara en Martijn?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak