De knusse, natuurlijke badkamer van familie Spijkerboer

badkamer zwart en hout

Berend Jan (57) en Jolande (53) wonen met hun zoon Jesse (25) in Oosterwolde. Dochter Nienke (25) woont op kamers. Sinds juli heeft het gezin een compleet nieuwe badkamer. “We kochten het huis in 2000 en hebben afgelopen jaren gaandeweg veel veranderd in het huis. Nu was de badkamer aan de beurt.” De uitkomst: een knusse badkamer vol natuurlijke elementen.

spijkerboer
decoratie badkamer

Berend Jan en Jolande kregen Sanidirect Meppel getipt van een vriend. Jolande: “Zijn zoon is tegelzetter en is bekend met de producten van Sanidirect. We gingen langs en hadden meteen een klik met adviseur Danny. Hij gaf ons de ruimte voor onze eigen ideeën en had goede tips.”

Oriënteren

“Wat het mooiste is aan de badkamer? Ik vind het complete plaatje prachtig geworden!” vertelt Berend Jan enthousiast. “In het begin vond ik het maar moeilijk voor te stellen hoe alles zou worden. Je krijgt super veel informatie tijdens het oriënteren en er is zo veel keuze! Ik ben blij dat Jolande en Nienke dat gedeelte op zich hadden genomen.” Van tevoren had Jolande op Pinterest rondgestruind, maar ze ging met haar dochter vrij blanco de showroom van Sanidirect in. Jolande: “Nienke gaf me steeds nieuwe ideeën en stelde goede vragen. ‘Waarom zou je hotel chique doen? Dat heeft iedereen.’ of ‘Waarom moet alles in grijs en beton? Waarom ga je niet voor de marmerlook?’ Zodoende: we hebben nu grote marmerlook tegels op één muur. Ik was bang dat het heel donker zou worden, maar dat is niet zo.”

+
Ben Diamond Hoekbad 180x80cm Wit
+
Ben Push Handdouche Ø 12x26 cm Geborsteld koper

Sunshower

In de hoek van de douche pronkt een sunshower. Door de hitte deze zomer is die nog niet veel gebruikt, maar Jolande kan niet wachten. “Ik kende het van horen zeggen. Ik heb al een aantal jaren reumatische klachten en een sunshower schijnt daar goed tegen te helpen.” Omdat het stel toch de hele boel moest openbreken, was de installatie van de sunshower voor hen geen vraag meer. Jolande: “Dit gaat vooral in de winter heel fijn zijn. Daar kijk ik echt naar uit.”

Advies van Danny

Veel elementen in de nieuwe badkamer kwamen van adviseur Danny. De klik was snel gemaakt en de gesprekken verliepen voorspoedig. “Als we twijfelden, gaf Danny sturing”, vertelt Jolande. “Nienke kwam bijvoorbeeld met het idee van een zwarte vloer. Dat vonden we wel mooi, maar ook te donker. Was hout dan een optie? Die vraag hebben we bij Danny neergelegd en hij nam onze twijfels weg. Het werd een houten vloer.”

+
Sunshower Solo hoekmodel 19,9x18x123,8 cm Black
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset met Push handdouche Geborsteld Koper
+
Ben Segno Compact Wandcloset Free Flush Xtra Glaze Wit / WBRN set

Zo zorgde Danny ook voor een bankje in de nieuwe douche. Berend Jan: “We hadden door het nieuwe ontwerp wat extra ruimte in de douche. Danny stelde een bankje voor. Dat bleek ideaal toen ik onlangs moest revalideren na een operatie. Daarbij is het ook gewoon erg relaxed douchen.” De kranen in geborsteld koper waren ook het idee van de adviseur. Jolande: “Ik had niet gedacht dat zoiets mooi zou staan bij de marmertegel. Ik had zwart of mat zwart verwacht. Maar het paste perfect doordat die koperkleur terugkomt in de aderen van het marmer.”

Budget

De kosten zijn uiteindelijk iets hoger geworden dan het stel had bedacht. Berend Jan: “We dachten rond de 17.000 euro kwijt te zijn, maar daar zijn we wat overheen gegaan.” Dat vindt het stel niet erg, vertelt Jolande. “Als je nu de markt bekijkt, zie je dat bouwmaterialen duurder zijn geworden. En zo is alles op dit moment duurder. Uiteindelijk is de badkamer het geld zeker waard!”

+
Ben Lavion Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Stilo Opbouwkom 60x38x14 cm Glans Wit Xtra Glaze
+
Ben Circulo Ronde Spiegel LED Ø 100 cm Mat Zwart
+
+

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Berend Jan: “Het douchen onder de regendouche. Dat vind ik ontzettend relaxed, totale ontspanning.” Jolande: “Ieder moment dat ik de badkamer binnenkom, denk ik: jeetje dat hebben we echt goed gedaan en mooi uitgezocht. Het is een hele fijne plek om te zijn.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Berend Jan: “Oriëntatie is belangrijk. Neem daar de tijd voor. Als we een mail binnenkregen van Danny met ideeën, hebben we daar echt even rustig over nagedacht.”

De beste keuze die we hebben gemaakt: Berend Jan: “Het hele plaatje, haha! Maar met name vind ik de geborsteld koperen kranen in combinatie met de zwarte tegels heel mooi.” Jolande: “Helemaal eens dat de hele badkamer prachtig is geworden. Je krijgt van tevoren wel de 3D-tekening te zien, maar als je alles dan in het echt ziet, ervaar je pas echt die wow-factor.”

Badkraan