Zwart en wit in je badkamer

Zwart en wit in je badkamer

De kleurencombinatie zwart met wit is vanwege het grote contrast een gedurfde keuze. Toch kun je met deze twee kleuren alle kanten op. Zo kun je je badkamer een subtiele inrichting geven door het contrast niet te groot te maken. Of je maakt juist een statement door te kiezen voor duidelijke tegenstellingen. Lees meer over de mogelijkheden met zwart en wit in de badkamer.

De subtiele badkamer

Vind je een compleet witte badkamer net iets te wit en wil je de ruimte meer laten spreken op een niet té opvallende manier? Kies dan voor zwarte details of kleine zwarte vlakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zwarte handdoekhaken, plankjes of, voor een duidelijker effect, een zwarte radiator. Het kan ook erg mooi zijn om te kiezen voor grote zwarte vloertegels in combinatie met witte wandtegels. Voeg hier een douchewand met een zwart stalen frame aan toe en je badkamer krijgt direct een stijlvolle uitstraling.

Opvallende contrasten

Voor een duidelijk en opvallend contrast kun je kiezen voor grote vlakken zwart. Met een zwart badkamermeubel bijvoorbeeld of grote zwarte vloertegels. Glanzende, zwarte tegels in de douche of aan de wand geven een bijzonder chique effect en zorgen voor een blikvanger in je badkamer. Met deze combinaties krijgt je badkamer een moderne, strakke look.

Echt gedurfd – zwart met een beetje wit

Wil je echt iets anders? Kies dan voor een zwarte badkamer met witte accenten. Met bijvoorbeeld zwarte tegels aan de wand kun je voor afwisseling zorgen met een witte wastafel en een wit badkamermeubel. Een wit plafond steekt ook mooi af. Met de juiste sfeervolle verlichting zorgt het diepe zwart voor een stijlvol en elegant effect in je badkamer.

Op zoek naar inspiratie?

Lijkt een zwart met witte badkamer jou een goed idee en kun je nog wat inspiratie gebruiken? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs in de winkel. Ze geven je graag meer informatie over onze badkamers en laten je diverse mogelijkheden zien. Lees meer over verschillende badkamer kleuren.