Trend: Terrazzo tegels

Trend: Terrazzo tegels

Terrazzo is een oude techniek dat stamt uit het mooie Italië. Venetiaanse arbeiders gebruikten bij deze techniek restmateriaal uit de marmergroeven om terrassen te plaveien. Terrazzo betekent dan ook ‘terras’ in het Italiaans. Een tijdje later is deze techniek overgewaaid naar onder andere Nederland. De Terrazzo techniek wordt met name toegepast op vloeren, keukenbladen en monumenten. Wil je meer weten over de Terrazzo trend en hoe je dit het beste kunt combineren? Lees dan verder. We vertellen het je graag.

Hoe wordt Terrazzo gemaakt?

Terrazzo bestaat uit gebroken natuursteen (meestal marmer) en zandsteenkorrels. Dat wordt vervolgens vermengd met cement en water. Er kan in dit proces nog kleurstoffen en glas naar wens worden toegevoegd. In sommige gevallen worden er kunststoffen in plaats van cement gebruikt als bindmiddel. Nadat de Terrazzo is gestort worden de tegels nog geslepen of gepolijst. Hierdoor krijgt Terrazzo dezelfde exclusieve uitstraling als marmer en graniet.

Terrazzo tegels

Terrazzo tegels - ook wel granito tegels genoemd - zijn keramische tegels met een stijlvol, authentiek uiterlijk. Iedere tegel is anders en dat maakt het zo uniek. Met deze tegels creëer je een prachtige sfeer in iedere ruimte. Je kunt ervoor kiezen om de wand of de vloer te betegelen. Terrazzo vloertegels zijn zelfs geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen vanwege de sterke kwaliteit. Dit zorgt er ook voor dat Terrazzo tegels geschikt zijn voor badkamers, keukens, woonkamers en - waar het oorspronkelijk voor bedoeld was - terrassen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden van Terrazzo tegels in badkamers.

Verschillende kleuren en mozaïeken

Voor Terrazzo tegels zijn er verschillende mogelijkheden qua kleuren en mozaïeken. Omdat tegels van Terrazzo vervaardigd worden door marmeren korrels in klei te drukken is geen enkele tegel hetzelfde. Het is belangrijk om de juiste kleur en mozaïek te kiezen die past bij de sfeer die je wilt uitstralen. Wil je de badkamer een rustigere uitstraling geven? Kies dan voor lichtere tinten met weinig contrast in het mozaïek. Mag de badkamer van jou juist een opvallende uitstraling hebben? Kies dan juist voor bijzondere mozaïek en bijzondere kleuren. Een groter contrast zal ook al snel leiden tot meer opvallende Terrazzo tegels. De Terrazzo tegels zijn toe te passen in vrijwel iedere badkamerstijl. Let wel op dat de Terrazzo tegels best veel aandacht naar zich toe zullen trekken. Geef de rest van de badkamer een neutrale kleur, zodat Terrazzo het pronkstuk van de badkamer wordt.

Onderhoud van Terrazzo tegels

Wil jij jouw Terrazzo tegels schoonmaken of onderhouden? Houd er dan rekening mee dat Terrazzo gedeeltelijk natuursteen is. Dat betekent dat Terrazzo geen goede combinatie is met zuren. Gebruik dus geen agressieve schoonmaakmiddelen met zuren, schuurmiddelen en chloor. Door een beschermlaagje aan te brengen in de toplaag van de steen wordt het onderhouden van Terrazzo tegels een stuk makkelijker. Het aanbrengen van een beschermlaagje wordt ook wel impregneren genoemd. Door het impregneren kan vocht, vet, vuil en olie niet binnendringen in het materiaal. Voor wekelijks onderhoud kun je het beste HMK P324 Edelzeep gebruiken. Voor periodiek onderhoud raden we je aan om Boenzeep te gebruiken.

Meer weten?

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe badkamer of toiletruimte? Laat je inspireren door de mooiste badkamers, speciale aanbiedingen en de nieuwste innovaties met het gratis online magazine van Sanidirect. Wil je persoonlijk advies over Terrazzo tegels? Kom dan naar een van onze winkels en stel al je vragen. Onze adviseurs nemen ruim de tijd om je te voorzien van persoonlijk advies. We helpen je immers graag bij het maken van de juiste keuze!

Plan een afspraak