Wil jij een regendouche? Lees hier waar je op moet letten!

Wil jij een regendouche? Lees hier waar je op moet letten!

Een regendouche is een luxe toevoeging aan je badkamer. De grote diameter van de douchekop zorgt voor de ervaring van een zachte stortbui wat een weldadig en ontspannend gevoel geeft. Toch is het verstandig een aantal zaken goed op een rijtje te hebben voordat je overgaat tot de aankoop en installatie van een regendouche. Lees hier waar je op moet letten voordat je tot aanschaf overgaat.

Minimale eisen voor de warmwaterinstallatie

Allereerst is het van belang om te weten of jouw cv-ketel voldoende capaciteit heeft om warm water te produceren. Een regendouche heeft al snel 25 liter per minuut nodig voor het echte regenbui gevoel. Ter vergelijking: reguliere douches verbruiken ongeveer 11 liter per minuut. Als blijkt dat de warmwaterproductie in jouw woning niet voldoende is, dan zijn er een aantal oplossingen als boilers, geisers of, ingrijpender, een cv-ketel met meer vermogen.

Opbouw- of inbouwregendouche?

Ga je verbouwen of renoveren? Dan heb je de mogelijkheid de regendouche in te bouwen. Wil je een regendouche in de bestaande doucheruimte plaatsen? Dan kun je nog steeds kiezen voor een inbouwregendouche, maar dat betekent dat er breekwerk plaats moet vinden. Daar zijn extra kosten mee gemoeid omdat het tegelwerk vernieuwd moet worden. Het alternatief is de opbouwdouche. Daarbij is de douchestang zichtbaar maar voorkom je breekwerk. Bovendien is dit een goedkopere oplossing dan een inbouwdouche.

Welke regendouches zijn er?

Bij Sanidirect bieden we verschillende soorten regendouches van diverse A-merken. Over het algemeen geldt, hoe groter de douchekop, hoe comfortabeler de regenstraal. Naast de afmeting kun je kiezen voor een ronde, vierkante en rechthoekige vorm. Vind je het handig om ook een handdouche erbij te hebben? Bijvoorbeeld voor jonge kinderen die te klein zijn voor de regendouche of om de doucheruimte gemakkelijk schoon te spoelen? Kies dan voor een additionele glijstang met een handdouche.

Meer weten over regendouches?

Heb je interesse in zo’n heerlijke stortdouche en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs in de winkel en vraag om advies aan onze specialisten.