Jouw perfecte badkamer inrichten

Jouw perfecte badkamer inrichten

Je nieuwe badkamer inrichten van scratch af aan is een leuke klus. Met de deur op slot en heerlijk tijd voor jezelf is het een van de fijnste plekjes in huis. Daarom is het slim om goed na te denken over wat je minimale eisen zijn en wat de beste indeling is. Ga jij binnenkort je badkamer renoveren of inrichten? Lees dan hier onze tips en suggesties over een perfecte badkamerinrichting.

Bedenk wat je minimaal in je badkamer nodig hebt

Je begint met een checklist opstellen van wat je allemaal nodig denkt te hebben. Heb je een apart toilet of moet er eentje in de badkamer komen? Hoe zit het met een bad? Een bad wordt gezien als luxe, maar bedenk goed of je er echt gebruik van maakt. Als je zeker weet dat jij en andere gezinsleden nooit een bad nemen, dan kun je de ruimte beter gebruiken voor bijvoorbeeld een lekker grote douche of een handige opbergkast.

Een nette badkamer

Voldoende opbergruimte in je badkamer is een must. Zelfs de minst ijdele mensen maken gebruik van veel potjes, crèmepjes, scheermiddel en noem maar op. Dat wil je het liefst ergens in een kast kwijt om te voorkomen dat je badkamer een onoverzichtelijke rommel wordt. Een badmeubel met lades onder de wastafel of bijvoorbeeld een wandkast zorgen voor veel ruimte. Wil je ook handdoeken in je badkamer bij de hand hebben, dan kun je kiezen voor een kast of een plank. Al deze oplossingen moet je wel even meenemen in je indeling!

Dubbele uitvoeringen?

Ben je vaak met meer dan een persoon in de badkamer en moet je op elkaar wachten? Overweeg dan niet alleen een dubbele wastafel, maar ook een duo douche. Dat is praktisch tijdens de drukke momenten en tegelijkertijd gezellig. Uiteraard neemt een dubbele douche meer ruimte in dan een enkele, maar als het een wens is die bovenaan de lijst staat, dan kan je ervoor kiezen het bad weg te laten bijvoorbeeld, of een kleiner zitbad te plaatsen.

De perfecte indeling

De perfecte badkamerindeling is als je al je wensen waar kunt maken en tegelijkertijd voldoende bewegingsvrijheid houdt. Kom je ruimte tekort? Kijk dan eens naar een douchebak met een schuine hoek om ruimte te creëren. Het is sowieso verstandig hoekjes te gebruiken met een kast of een toilet. Scheidingswandjes in de badkamer werken ook goed om het toilet achter te plaatsen of om een badkamer in te delen. Met een scheidingswand kun je aan de ene kant een inloopdouche maken en aan de andere kant de wastafel. Kortom, er zijn veel mogelijkheden om badkamers in te delen en nog steeds genoeg ruimte over te houden.

Kan je hulp gebruiken?

We kunnen ons voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken en advies over de mogelijkheden toegespitst op jouw badkamerruimte. Maak daarvoor vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Ze denken graag met je mee.

Plan een afspraak