Het ligbad: uiterlijke verzorging, innerlijke rust

Het ligbad: uiterlijke verzorging, innerlijke rust

Spetter, pieter pater lekker in het water! Een heerlijk moment voor jezelf. Terwijl het water je tintelende huid reinigt, verdringen zeepschuim en warmte alle zorgen uit je hoofd. Een ligbad van elke soort en en maat met altijd hetzelfde resultaat: rust en reiniging. Puur genot!

Altijd plek voor een bad

Wat de afmeting van je badkamer ook is; voor een ligbad is altijd een plekje te vinden. Door de vele vormen en afmetingen kan zelfs de kleinste ruimte voorzien worden van een behaaglijke kuip, die gemakkelijk een dubbelrol als douche kan vervullen. Een hoekbad biedt verrassend veel stijlvolle opties voor welk badkamerformaat dan ook, terwijl een ruim, vrijstaand bad direct het stralende middelpunt van de meest ontspannen plek van het huis wordt. Voor de stylisten zijn er specialere ligbaden. Denk bijvoorbeeld aan een ovale vorm, voor nog meer ligcomfort, of een zeshoekige kuip, die alle ogen op zich gericht weet.

Het ligbad dat bij je past

Bij het zoeken naar het juiste ligbad is het belangrijk dat je met verschillende aspecten rekening houdt. Daarbij wordt de keuze grotendeels bepaald door de mogelijkheden die jouw badkamersituatie biedt. Het belangrijkste is natuurlijk dat het bad - in welke vorm dan ook - bij jou en je lengte past. Wanneer het hele gezin staat te trappelen om een duik in de badkuip te nemen, kies dan voor de een extra diep ligbad. Zo worden koude knieën bij het langste familielid voorkomen, terwijl de kleinere gezinsleden niet onderuit glijden. De bodemmaat en de diepte van het bad bepalen tot waar het water en de zeepbellen reiken. De specialisten van Sanidirect geven je graag een passend en persoonlijk badadvies. Maak vrijblijvend een afspraak of bezoek één van de  showrooms verspreid door heel Nederland.

Quaryl gooit hoge ogen

We hebben het over de vorm en het gebruik van ligbaden gehad, het laatste punt van aandacht is het materiaal. Acryl is sinds jaar en dag populair; de badwand voelt warmer aan in de rug en door antislip is uitglijden er niet meer bij. Villeroy & Boch, één van de huismerken van Sanidirect, heeft een nieuw materiaal ontwikkeld voor ligbaden: quaryl. De combinatie van pure, fijngemalen kwartskristallen en hoogwaardige acrylhars vormt een eenvoudig schoon te maken en zeer duurzaam materiaal. Door het aangename, warme gevoel gooit quaryl hoge ogen bij consumenten en wellness-specialisten.