Haal met een douchecabine je eigen waterpaleis in huis

Haal met een douchecabine je eigen waterpaleis in huis

Gooi dat oude douchegordijn maar bij het grof huisvuil! Waarom zou je zo’n lelijk, verkleurd gordijn nog gebruiken als je ook voor een douchecabine kunt kiezen om water daar te houden waar het hoort? Geen plakkend en wapperend doek, maar een stevig, waterdicht en makkelijk schoon te maken douchepaleis. Helemaal voor jou alleen, of gezellig met z’n twee.

Een schitterende hoofdrolspeler

In elke badkamer is wel een plekje te vinden voor een douchecabine. Hoe groot of klein, rechthoekig of afwijkend de vorm van jouw badruimte ook is, de veelzijdigheid in ontwerp maakt van douchecabines de uitgesproken eenvoudige douche-oplossing. Zo kun je kiezen voor recht- en vijfhoekige modellen en zijn de badkamerfavorieten in kwartronde en halfronde opstellingen te verkrijgen. Let op: een douchecabine is vrij groot en hoog van stuk en eist dus al snel een hoofdrol op. Laat je voor je een definitieve keuze maakt uitgebreid informeren. Houd daarbij de afmeting en indeling van je sanitairruimte in het achterhoofd. Een kleine tip: door een douchecabine naast of achter de badkamerdeur te plaatsen, is deze iets minder nadrukkelijk aanwezig.

Een douchecabine voor kleine en grote badkamers

Via een schuifdeur of een naar binnen of buiten draaiende douchedeur stap je een nieuwe douchewereld binnen. Met name voor kleinere badkamers zijn schuifdeuren een ideale oplossing, openslaande deuren - waardoor een ruimte instap ontstaat - vragen wat meer ruimte. De douchecabine, die bestaat uit een douchebak in combinatie met vaste douchewanden, houdt het badkamervertrek kurkdroog. Zo mis je geen druppel water meer want de spetters blijven waar ze horen. Heb je ruimte voldoende? Kies dan voor een douchecabine met een extra ruime douchebak en maak van jouw cabine een inloopdouche. Voeg een doucheset toe om de unieke douche-ervaring compleet te maken.

Eenvoud in onderhoud, helder in gebruik

Een belangrijk punt bij het gebruik van een douchecabine is het onderhoud. Je wilt natuurlijk wel dat het heldere glas daadwerkelijk helder blijft. Veel voeten heeft het schoonmaken van douchecabines niet in de aarde. Door simpelweg de glazen wanden na elke douchebeurt schoon te spoelen en af te drogen blijft jouw douchedomein spik en span. Bij Sanidirect vind je in de webshop en showrooms douchecabines van A-merken als Ben, HSK, Saniselect en Duschprofi . Nieuwsgierig? Breng dan vrijblijvend een bezoek aan één van de showrooms. Hier vind je talloze opstellingen om te zien en te testen.