Engelse badkamers

Engelse badkamers

Klassieke elementen, kleurrijke patronen en authentieke accessoires zijn typische elementen van Engelse badkamers. Deze badkamerstijl heeft dankzij zijn sierlijke vormen veel weg van een klassieke of retro badkamer. Ben je benieuwd hoe je deze badkamerstijl creëert of wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan snel verder en ontdek het hier.

Typische kenmerken van de Engelse badkamer

Er zijn een aantal elementen die niet mogen ontbreken in de Engelse badkamer. Deze kenmerken lichten we hier voor je uit.

1. Engelse badkamermeubels

In de Engelse badkamer zien we vaak meubels terugkomen met ornamenten. Dit zijn de sierlijke randen op de deurtjes en lades van het meubel. Ook typerend aan de meubels in deze badkamerstijl is dat ze allemaal voorzien zijn van knoppen. Dit geeft de meubels een klassieke finishing touch.

2. Klassieke kranen

Ook klassieke kranen mogen niet ontbreken in de Engelse badkamer. Dit zijn kranen met een sierlijke uitstraling door de vele details. Typisch Engelse badkamerkranen zijn de kranen van Van Heck. Combineer bijvoorbeeld een klassieke badkraan met een douchekraan in dezelfde stijl en creëer een mooi geheel.

3. Engelse kleuren en badkamertegels

In de Engelse badkamer is het belangrijk dat je goed nadenkt over de kleur van de ruimte. De kleuren bepalen namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling in de ruimte. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld typerende kleuren in de Engelse badkamerstijl. Ook rustige, zachte tinten komen hier goed tot hun recht. Wil je gebruik maken van tegels in de badkamer? Ga dan voor de klassieke zwart-wit tegeltjes en creëer een authentieke, Engelse stijl.

Bekijk de producten in de webshop of winkel

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw Engelse badkamer of wil je badkamer voorbeelden? Bestel dan het gratis magazine van Sanidirect. Hierin vind je diverse Engelse badkamer foto’s. Of kom langs in een van winkels. Hier laat je je inspireren en ontvang je het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten.

Vind een winkel