Een staand toilet als kroon op het werk

Een staand toilet als kroon op het werk

Ben je van plan een staand toilet aan te schaffen of vind je dat je huidige staande toiletpot aan vervanging toe is? Een uitstekende beslissing! De staande toiletten van Sanidirect staan met de benen stevig op de grond. Daar neem je met een gerust gevoel op plaats.

De kroon op het werk

In verreweg de meeste Nederlandse woningen is een staand toilet het middelpunt van de toiletruimte of badkamer. En terecht. De modellen zijn namelijk eenvoudig te plaatsen en opgewassen tegen intensief gebruik. Daardoor ben je verzekerd van een lange levensduur en dat is gezien de mooie designs absoluut geen straf. Staande toiletten zijn tegenwoordig in diverse stijlen en kleuren te verkrijgen, waardoor je moeiteloos de closetpot vindt die op de stijl van je badkamer of wc-ruimte aansluit. Zo vormt het closet al snel de kroon op het badkamerwerk.

One size fits all

Voordat je overgaat tot het plaatsen van een closetpot is het belangrijk om te weten waar de afvoer zich bevindt. Een staand toilet wordt aangesloten op een grondafvoer. Wanneer in jouw badkamer de afvoer al in de vloer zit, is het niet altijd verstandig om over te stappen naar een wandcloset. In dat geval blijft de afvoerbuis zichtbaar of moet er een flinke verbouwing aan te pas komen om de pijp netjes in de muur te verwerken. Denk dus goed na over welke toiletopstelling je wilt gebruiken, voordat je de badkamervloer gaat leggen. Is je sanitairruimte al voorzien van een grondafvoer, dan kun je de nieuwe closetpot eenvoudig op de bestaande situatie aansluiten.

Een plateau of een plons

Een staand toilet spreekt niet alleen voor zichzelf in de vorm van kleur en design, ook de spoelinrichting is een punt van aandacht. Er zijn twee vormen van spoelen: diepspoel- en vlakspoelmodellen. Elk heeft z’n eigen voordelen. Een vlakspoel is een handige oplossing voor sanitairruimtes die wat kleiner zijn. Een diepspoel voorkomt op zijn beurt de verspreiding van nare geurtjes. In veel huishoudens wordt op de begane grond over het algemeen gekozen voor een diepspoelindeling, in de bovenbadkamer krijgen vlakspoelmodellen vaak de voorkeur.

Een staand toilet zelf uitproberen

Een blik in het assortiment van Sanidirect laat zien dat je op het gebied van een staand toilet alle kanten op kunt. De traditioneel rondgevormde closetpotten van Ben, of de moderne, hoekige versies van Villeroy & Boch zijn goede voorbeelden van de mogelijkheden. Door het grote aanbod is het niet altijd even makkelijk om de juiste keuze te maken. Om je zo goed mogelijk te informeren vind je alle modellen terug in de Sanidirect-showrooms. De ervaren sanitairexperts helpen je graag bij het vinden van het staand toilet dat past bij jouw badkamerindeling en persoonlijke voorkeuren. Neem gerust even plaats om je toekomstige aanwinst uitgebreid uit te proberen. Bekijk voor meer inspiratie en ideeën de toilet inspiratie pagina.