Badviseurs: Hoe houd je je badkamer netjes en schoon

Badviseurs: Hoe houd je je badkamer netjes en schoon

Onze ‘Badviseur’ Jeroen deelt in deze blog zijn basistips voor het schoonmaken en -houden van je badkamer. Een frisse en glanzende badkamer is natuurlijk het ultieme doel als het gaat om schoonmaken. Daarbij is het essentieel voor een gezonde leefomgeving. “Daarom is het van belang om vanaf het begin je badkamer goed schoon te houden.” Jeroen voorziet Sanidirect van alle Clean Pro-schoonmaakmiddelen. Een echte kenner dus!

Tips voor het schoonmaken en -houden van je badkamer 
1

Dagelijks onderhoud

“Dat is dan ook de beste en meest belangrijke tip: focus op dagelijks onderhoud. Heb je kinderen? Het is logisch dat zij niet na elke douchebeurt de douchewand droogmaken. Ga er dan zelf even met een trekker of droge doek overheen. Het liefst een microdoek. Doe je dit met een ander soort doek? Zorg dan dat deze schoon en droog is. Dit scheelt weer in kalk- en schimmelvorming. Hoe beter je het schoonmaken bijhoudt, hoe minder moeite het kost.”
Tip 1
 
 
2

Houd de kitranden droog

“Een veelvoorkomend probleem: na het schoonmaken wordt het schoonmaakmiddel weggespoeld en vindt men de klus geklaard. Maar pas op! Zo ontstaat er dus schimmel en laten je kitranden los. Maak ze droog met een droge en schone microdoek. Niet met een doek die je eerst hebt voorgespoeld.”
ronde spiegel
 
 
3

Gebruik schone en droge microdoeken

“Geeft je doek strepen af? Dan is je doek niet schoon. Microdoeken bevatten vezels die werken als een soort handjes. Als een doek schoon en droog is, staan deze handjes open en kunnen ze dus vuil opnemen. Als daar water of vuil in zit, kan er niet nog meer vuil bij. Dus geven ze strepen? Was ze dan eerst op 60 graden. Gebruik je Clean Pro als schoonmaakmiddel? Dan hoef je daar niet eens water bij te gebruiken. Zo blijven de vezelhandjes openstaan om vuil op te vangen.”
Contrast in kleur
 
 
4

Gebruik de juiste producten

“Gebruik de juiste producten voor de juiste doeleinden. Bekijk welk middel geschikt is om de dagelijkse schoonmaak mee te doen en met welk middel je meer grondig te werk kan gaan. Zo is het ene schoonmaakmiddel bijvoorbeeld geschikt voor de kitranden en de ander geschikt voor keramiek. Gebruik je dit door elkaar, dan kan je schade toebrengen aan je badkamerinterieur.”
Slimme inrichting

Vier simpele tips van Jeroen die ervoor zorgen dat je badkamer een langere levensduur heeft. Heb je nog vragen over bepaalde schoonmaakproducten of wil je nog meer tips over het schoonmaken en -houden van je badkamer? Kom dan langs in een van onze winkels. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak