Badkamers met bad en douche

Badkamers met bad en douche

Hoe fijn is het om in je badkamer te kunnen genieten van zowel een bad als een douche?! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een bad douchecombinatie te realiseren in jouw badkamer. Zo kan je kiezen voor een douchecabine of inloopdouche in combinatie met een hoekbad, vrijstaand bad of half vrijstaand bad en nog talloze andere opties. Heb je wat minder ruimte in je badkamer maar wil je wel optimaal genieten van zowel een bad als douche dan is een douchebad ook nog een goede optie zijn. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en de voordelen? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Genieten van een bad en douche in je badkamer

Heb je genoeg ruimte in je badkamer voor zowel een douche als een bad? Dan kun je kiezen voor een bad met een losse douchecabine of inloopdouche. Hierdoor geniet je van optimaal douchecomfort en kan je ook nog eens lekker uren languit badderen. Wanneer je kiest voor een bad en losse douchecabine of inloopdouche zijn er veel opties mogelijk. Kies je voor een klein of groot bad? Een hoekbad, vrijstaand bad of halfvrijstaand bad? Een douchecabine, inloopdouche of een nis met douchewand of douchegordijn? Dit zijn zaken waar je van tevoren rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar de beste badkamerindeling met bad en douche.

De voordelen van een douchebad combinatie in een kleine badkamer

Er zijn verschillende douchebad combinaties mogelijk wanneer jij in een kleine badkamer een bad wilt plaatsen. Een douchebad heeft vele voordelen. Zo is een douchebad een handige optie wanneer je een kleine badkamer hebt. Naast dat het douchebad ruimtebesparend is, heeft het ook praktische voordelen. Wanneer je namelijk in bad ligt en even je haren uit wil spoelen, kun je direct de douchekop pakken en je haren uitspoelen. Ook kun je met twee personen tegelijk gebruik maken van het douchebad. Zo kun je samen fris aan de dag beginnen.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een bad douchecombinatie?

Wanneer je kiest voor een bad en douche is het goed om op een paar punten te letten. Zorg allereerst voor een goede douchewand, zodat je geen last hebt van spetters op de vloer. Plaats de douchewand tegen een muur, tussen twee wanden of in een hoekopstelling. Een goedkoper alternatief voor een douchewand is het bevestigen van een douchegordijn. Let bij de aanschaf ook op de afmetingen van de bad douchecombinatie. Veel mensen denken dat een bad of hoekbad altijd groot moet zijn, maar niets is minder waar. Baden zijn er in verschillende formaten: van groot tot klein. Ook voor een kleine badkamer is er dus zeker een geschikt bad te vinden.

Bekijk de baden en douches in de webshop of winkel

Wil je meer inspiratie opdoen en tips ontvangen over de verschillende badkamers met baden en douches? Bestel dan het gratis magazine van Sanidirect. Hierin vind je diverse badkameropstellingen. Wil je zeker weten welke combinatie het beste in jouw badkamer past? Deel dan zelf je badkamer in met behulp van onze 3d-ontwerptool. Hiermee zie je eenvoudig hoe het bad en de douche het beste in jouw ruimte passen. Wil je de badkameropstellingen met eigen ogen bekijken of wil je vragen stellen aan onze adviseurs? Kom dan langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs helpen je graag.

Plan een afspraak