De hotel chique badkamer van Marleen en Henry

Badkamer hotel chique van Marleen en Henry

Marleen (51) en Henry (61) wonen samen met hun zoon Robin (20) en dochter Julia (18) in Steenwijkerwold. Hun vrijstaande woning uit 2007 staat midden in een klein nieuwbouwwijkje in het dorp, dat omringd wordt door weilanden en maisvelden. Aan de badkamer zoals die door de vorige bewoners was ingericht mankeerde in principe weinig, maar de Engelse stijl viel niet bepaald in de smaak. Daarom besloten Marleen en Henry in het voorjaar van 2020 tot een grondige renovatie over te gaan.

Marleen, Henry en hun kinderen
Waskom met bijpassende kraan

Een enorme badkuip en schrootjes op de muren. Aan die twee aspecten stoorden Marleen en Henry zich het meest in hun oude badkamer. “Buiten onze dochter om, maakte eigenlijk niemand gebruik van het bad. Ik vond het vooral een enorm obstakel”, vertelt Marleen, die net als haar man als ambtenaar werkt bij de gemeente Steenwijkerland. “Verder voldeed de badkamer overigens prima; er zaten bijvoorbeeld erg dure kranen in die we nog op Marktplaats hebben verkocht. We hebben twee aannemers een offerte laten opmaken. Degene die het niet is geworden vroeg zich af wat we in vredesnaam aan het doen waren. ‘Dit is wat ik bijna elke dag in Amsterdam moet aanleggen’, zei hij over onze oude badkamer. Maar wij vonden het dus gewoon niet mooi.”

Tip: Lees meer over hotel chique badkamers in onze blog.

Badkamerwensen

Na het besluit om voor een flinke verbouwing te gaan, hadden Marleen en Henry al snel voor ogen hoe de ideale badkamer van het gezin er dan wél uit moest komen te zien. Marleen liet zich inspireren door het magazine vtwonen en Pinterest. Ze bleek op één lijn te liggen met haar man. Warm, modern en chique, dat is hoe ze het voor ogen hadden. Marleen: “Bij ons is alles vrij donker in huis. We hebben zwarte muren in onze woonkamer en die kleur wilden we ook in onze nieuwe badkamer terug laten komen. Daarnaast wilden we graag twee waskommen.” Maar de belangrijkste eis: “Het bad eruit, een inloopdouche erin.”

Mooie ronde spiegels
+
Sealskin SOHO Inloopdouche A3 140x210 cm Zwart Helder Glas Sealglas
+
+

Tip: Maak je eigen moodboard bij ons in de winkel en vind zo de ideale kleurcombinatie! Maak hier direct een afspraak.

Met dit wensenpakket zijn Marleen en Henry op pad gegaan. “We zijn eerst nog bij een concurrent van Sanidirect geweest, maar die vonden we veel te duur. Toen zei mijn man: ‘We gaan naar Sanidirect’.” Daar vond het echtpaar wél de juiste klik. “De verkoper voelde heel goed aan wat we wilden en dacht ook met ons mee. Op die manier zijn we in één ochtend tot de samenstelling en indeling van onze ideale badkamer gekomen.”

Zwarte accenten

Daarin komt de kleur zwart overal terug. Van de tegelstrips tot de kleerhangers. Zelfs het toilet en de waskommen zijn zwart. Marleen: “Sommige mensen zeiden wel ‘dat is toch helemaal niet praktisch, daar zie je alles op’. Maar ik ga altijd voor wat ik mooi vind en denk minder aan de praktische kant. Bovendien hebben we een ontkalkingssysteem laten aansluiten op de waterleiding, om zichtbare kalkaanslag tegen te gaan.”

+
Ben Segno Wandcloset Dual Glaze Free Flush 36x55x33,5 cm Mat Zwart
+
Ben Sito/Segno/Scuro Closetzitting met Softclose en Quick Release 36,5x45,5x2,5 cm Mat Zwart
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Looox Light Collection badkamer hanglamp mat zwart
Ik hoor vaak dat we een warm huis hebben, en die sfeer komt ook volledig tot uiting in onze nieuwe badkamer.

Warme uitstraling

Door een combinatie van zwarte accenten, grijze tegels, een donker plafond en de ruime inloopdouche met een goudkleurig nisje, heeft de badkamer van het gezin uit Steenwijkerwold een warme uitstraling. “Modern en sfeervol. Hotel chique, zo zou ik het zelf willen omschrijven”, zegt Marleen. “We vinden het eindresultaat prachtig en het past helemaal bij de stijl van de rest van onze woning. Ik hoor vaak dat we een warm huis hebben, en die sfeer komt ook volledig tot uiting in onze nieuwe badkamer.”

Luxe zwart bronzen details
Chique nisje in inloopdouche

Tip: Vind je het lastig te bepalen welke badkamerstijl bij jou past? Met de Sanidirect Stijl Swipe game ontdek je binnen 1 minuut welke badkamerstijl bij jou past. Swipen maar!

Fijne samenwerking

Het enthousiasme van Marleen en Henry is zelfs overgeslagen op de verkoper van Sanidirect. “Hij wilde ook zijn badkamer gaan verbouwen en de keuzes die we met zijn hulp hebben gemaakt, sloten blijkbaar perfect aan bij zijn eigen wensen. We hebben foto’s naar hem toegestuurd en hij is direct na de verbouwing bij ons wezen kijken. De verkoper heeft onze badkamer als voorbeeld gebruikt.. Dat vonden we toch wel erg leuk om te horen en onderstreepte de fijne samenwerking met Sanidirect.”

Bij een concurrent van Sanidirect waren we hetzelfde geld kwijt geweest, maar hadden we concessies moeten doen. Nu hebben we onze droombadkamer.

Budget

Marleen en Henry hadden vooraf een inschatting gemaakt van de kosten en kwamen uit op ongeveer 15.000 euro. “Daar hebben we het helaas niet mee gered”, bekent Marleen. “Maar dat komt ook omdat we zelf niet handig zijn en we alles hebben uitbesteed. De verbouwing heeft drie weken geduurd en met de aannemerskosten erbij gerekend, waren we in totaal tussen de 18.000 en 20.000 euro kwijt voor onze nieuwe badkamer.”

Dat heeft dan wel geresulteerd in een badkamer waar ze elke dag opnieuw van genieten. “Bij een concurrent van Sanidirect waren we hetzelfde geld kwijt geweest, maar hadden we concessies moeten doen. Nu hebben we onze droombadkamer.” Ook hun studerende maar nog thuiswonende kinderen zijn volgens Marleen helemaal content met het eindresultaat. “Ze maken elke dag de douche helemaal droog met een wisser, ruimen de handdoeken op en laten geen shampooflessen slingeren.” Met een knipoog: “Alleen daaruit leid ik al af dat ze net zo blij zijn met de badkamer als wij.”

+
Van Heck New Country Spiegel Rond Ø 90 cm Zwart
+
+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Zwart
Mooie bijpassende accessoires

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw gedroomde badkamer gaat kosten.

Vraag en antwoord:

Favoriet badkamermoment: Marleen: “Het moment waarop ik de badkamerdeur openzwaai en binnenkom. Dan doe ik het dimlicht aan en stap ik de inloopdouche in. Op dat ritueel kan ik me elke dag weer verheugen.”

Beste keuze die we gemaakt hebben: Marleen: “De inloopdouche, die heerlijk ruim is. Al douchend sta ik echt te genieten van wat ik om me heen zie. Ik vind het een heel mooie ruimte om in te zijn. Ik zou er bij wijze van spreken bijna een stoel neerzetten om een boek te gaan lezen.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Marleen: “Bespaar niet op details. Je zit jarenlang aan een badkamer vast. Dan kun je beter een paar honderd euro extra uitgeven aan de finishing touch. Dan geniet je er ook meer van.”

Geïnspireerd door de badkamer van Marleen en Henry?

Wil jij ook graag kleur in je badkamer verwerken, maar vind je het lastig hoe dit op een subtiele en stijlvolle manier te doen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak