De Hotel Chique badkamer van Derk en Joric

Derk van Kappel (32) woont met zijn man Joric Groeneveld (31) in een jaren ’30 huis in Rijen. Het stel viel voor het huis vanwege de eigenzinnige details. Derk: “Het is een oud huis met niet te veel poespas. Het heeft een prachtig hoog plafond, maar bijvoorbeeld geen glas in lood.” Het pand dat in 1934 is gebouwd, is ontworpen door architect Ad Aarts. Toen ze het in 2018 kochten van de oudoom en oudtante van Derk, was het na 85 jaar zonder centrale verwarming toe aan een renovatie.

Nieuwe ruimte

Na het aanpakken van de zolder en de eerste verdieping, is nu de badkamer toe aan vernieuwing. De ruimte is zo klein dat Derk en Joric ervoor kiezen om een nieuwe badkamer te realiseren door de oude was- en logeerkamer samen te trekken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een grote nieuwe badkamer.

Derk en Joric zijn nog niet klaar met de renovatie van hun huis. Nu de badkamer klaar is, zijn ze bezig met de verbouwing van de benedenverdieping.

Stijl van de badkamer

De stijl van de badkamer was al snel gekozen. Derk maakte een moodboard waarin stijlen zoals: modern, marmer, luxe, klassiek en strak steeds terugkwamen. Derk: “Ik had het idee om een Hotel Chique badkamer te creëren. Ik vind de klassieke elementen in combinatie met stoere industriële details heel mooi. Zo hebben we voor een strak zwart rasterwerk aan kozijnen gekozen, in combinatie met de chique uitstraling van het witte marmer. Wat mij betreft is die combinatie erg goed gelukt!”

+
Ben Vario Wastafelonderkast greeploos 120x51cm Wit Glans
+
Ben Vario Spiegelkast 2 gelijke delen 120x14x75 cm

Badkamer uitzoeken

Na het maken van het moodboard volgt een afspraak met Sanidirect. Derk: “We wisten wat we ongeveer wilden, namelijk; een bad, een dubbele wastafel en een mooie inloopdouche.” Omdat er een groot raam in de badkamer zit, was de indeling van de badkamer direct duidelijk. Samen met een expert hebben Derk en Joric aan de hand van een 3D-tekening gekeken hoe alles bij elkaar zou staan. Derk: “Het geweldige idee voor het schuin zetten van het bad, en het witte marmer tegen de muren kwam hier vandaan. Heel fijn om de indeling zo te kunnen visualiseren, anders hadden we dat nooit gedurfd!”

+
Ben Lavion wastafelkraan RVS-Look
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Nickel

Ervaring

Het stel heeft ervaring met het uitzoeken van een nieuwe badkamer. Zo hebben ze een paar jaar geleden een appartement in Tilburg volledig verbouwd. Derk: “We hebben goed kunnen oefenen, en wisten daardoor waar we aan begonnen.” Toch kiezen ze bij dit huis voor een totaal andere stijl. Derk: “Het vorige huis was veel strakker. We hadden een donkere vloer en witte tegels. Als ze ons bij Sanidirect niet zo goed hadden geholpen, dan waren we waarschijnlijk weer voor die veilige keuze gegaan.”

Eindresultaat

Derk is erg blij met het resultaat: “Elke keer dat ik de badkamer binnenloop ben ik trots dat we dit hebben gerealiseerd. Ik vind het contrast tussen zwart en wit, en modern en oud heel mooi. Ook het gevoel van het vrijstaande bad vind ik prachtig. Het is een heel fijne plek waar ik graag ben.”

+
Ben Straight Wastafel 2 kraangaten 120x51 cm Wit

Budget

Derk en Joric hadden van tevoren bedacht wat ze ongeveer uit zouden geven aan de badkamer. Derk: “Ik weet dat ik een dure smaak heb, dus daar hielden we rekening mee. Uiteindelijk hebben we aan de badkamer zelf zo’n 7300 euro uitgegeven. We hadden mazzel met het bad, want dat is een showroommodel. In combinatie met het nieuwe leidingnetwerk dat aangelegd moest worden, kostte de badkamer in totaal zo’n 18.000 euro.”

+
Sealskin SOHO Douchecabine 100x100 cm Draai met vast paneel Rechts Zwart

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
“In bad liggen met een wijntje, goede muziek of Netflix.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
“Ga uit van het advies van Sanidirect. Door onze adviseur hebben we de stap durven te nemen om voor marmeren tegels op de muur te kiezen, en het bad schuin in de ruimte te plaatsen. Ik ben nog steeds heel blij met dat duwtje in de rug.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Bedenk van tevoren goed wat je wél en niet wil, maar luister ook naar het advies van de kenner. Maak zo samen een plan van aanpak.”

Geïnspireerd door de badkamer van Derk en Joric?

Wij gaan ook graag voor jou aan de slag met de zoektocht van een nieuwe badkamer. Wie weet hebben wij voor jou ook de ideale badkamer indeling tip, zoals een bad schuin in de ruimte plaatsen. Maak via onze site snel en gemakkelijk een afspraak in de winkel.

Maak een afspraak