Direct wat je zoekt, direct de laagste prijs

Winkels Wat kost je badkamer?

Badkamervoordeel bij Sanidirect!

Plafondspots voor in de badkamer voldoen aan belangrijke veiligheidseisen in verband met het vocht in de badkamer. Bij Sanidirect vind je verschillende sets van twee tot zes plafondspots met halogeen of LED-verlichting. Ook voor design plafondspots ben je bij ons aan het juiste adres. Bovendien zijn veel van onze producten direct of binnen één week leverbaar! Bekijk het assortiment hieronder.
Lees meer

Plafondspots: halogeen of LED?

Bij het kopen van plafondspots is het belangrijk allereerst een keuze te maken tussen halogeen of led. We hebben de verschillen op een rij gezet zodat je de juiste keus kan maken voor jouw badkamer.

  • Energieverbruik en warmte. Bij een halogeenspot wordt veel energie omgezet in warmte in plaats van licht. Hierdoor gebruikt een halogeen plafondspot relatief veel energie. Een LED-lamp is achtmaal zo efficiënt als een halogeenlamp en gebruikt dus veel minder energie.
  • Lichtbundel en dimmen. Zowel halogeen als LED-plafondspots zijn erg geschikt voor het creëren van een smalle lichtbundel die veel licht geeft. Beiden creeren dezelfde hoeveelheid licht en zijn geschikt om te dimmer. Let wel op dat niet álle LED-lampen geschikt zijn om te dimmen.
  • Levensduur. Een LED-spot gaat tot wel 50.000 branduren mee. Dit is vijfmaal langer dan een halogeenspot! Bovendien blijft de LED-lamp tot het eind minimaal 70% van zijn licht geven, terwijl dit bij een halogeenlamp steeds verder afneemt.
  • Duurzaamheid en milieubelasting. Uit de bovenstaande vergelijkingen kun je al afleiden dat een LED-plafondspot veel duurzamer en minder milieubelastend is. De LED-lamp gebruikt minder energie en gaat langer mee.
  • Prijs. Een halogeenlamp is in aanschaf voordeliger dan een LED-lamp. Echter kiezen steeds meer met voor LED, omdat je dan minder onderhoud hebt zoals het vervangen van de lampen en minder energie verbruikt.

Het assortiment

Bij Sanidirect kun je terecht voor plafondspots van onder andere het A-merk Ben. Je kan kiezen tussen dubbele of enkele armaturen, rond of vierkant, inbouw of opbouw plafondspots en verschillende modellen met een groter oppervlak. Shop jouw perfect plafondspots eenvoudig in de webshop en profiteer direct van de laagste prijs.

Meer badkamerinspiratie nodig?

Badkamer berekenen

Wat kost je badkamer?

Bereken de prijs van je badkamer

Start budgetplanner

Badkamer berekenen

Vraag ons magazine gratis aan

Boordevol mooie badkamers

Magazine aanvragen!